Καταγγέλλει αδράνεια της ΜΟΚΑΣ το Βολτ-Ζητά εξωτερικό έλεγχο της Εκκλησίας

Για πλήρη αδράνεια της ΜΟΚΑΣ, η οποία παρακολουθεί ως θεατής ακόμα και περιστατικά διακίνησης μαύρου χρήματος που εισέρχονται ανενόχλητα στη χώρα μας, κάνει λόγο μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Βολτ Κύπρου, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Μονή Οσίου Αββακούμ.

Σε ανακοίνωσή του το Βολτ δηλώνει, «παρόν στην προσπάθεια να απαλλαγούμε από την Κύπρο του παρελθόντος, από το σκοτάδι, τη διαπλοκή που κατατρώει το μέλλον μας. Δεν θέλουμε αυτή την Κύπρο. Η εικόνα του Προέδρου του ΕΛΑΜ, του πρώην Αρχηγού της Αστυνομίας και ιερωμένων μιας Μονής που φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικά σκάνδαλα, γύρω από το ίδιο τραπέζι να καταμετρούν χρήματα, δεν είναι από ταινία του Χόλιγουντ, αλλά μια τυπική δραστηριότητα στην Κύπρο του 2024».

Η είδηση, προστίθεται, «επιβεβαιώνει την εισχώρηση της άκρας δεξιάς σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου, καθώς παρουσιάζεται παρούσα στα σοβαρά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Μονή Οσίου Αββακούμ και στην Μητρόπολη Ταμασού. Το τραγικότερο δε, είναι πως όλα γίνονται με την ανοχή της πολιτείας και των αρχών».

Αν οι κυβερνώντες, υπογραμμίζει το Βολτ, «πρώην και νυν, ή ορισμένες πολιτικές δυνάμεις κλείνουν τα μάτια στην άκρα δεξιά προς άγραν ψήφων, το Βολτ δηλώνει απερίφραστα τη θέση του για τον πλήρη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας αλλά και την άμεση ανάγκη εξωτερικού ελέγχου της Εκκλησίας όσο αφορά τα οικονομικής φύσεως ζητήματα. Τα δε φαινόμενα πλαστών θαυμάτων και θρησκευτικών φαινομένων ως μέσο εξαπάτησης των πιστών χρήζουν επίσης άμεσης διερεύνησης από την Αστυνομία».

Οικονομικής φύσεως εγκλήματα, σημειώνει, «θα αναμέναμε να διερευνώνται επίσης από τη Μονάδα Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος με πάσα σοβαρότητα και ταχύτητα, ενώ όλοι όσοι εμπλέκονται πολιτικοί, κληρικοί ή απλοί πολίτες θα έπρεπε ήδη να είχαν οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Από την άλλη αναγνωρίζουμε την πλήρη αδράνεια της ΜΟΚΑΣ καθώς συνεπής ως είναι στην απραξία και την απάθεια, παρακολουθεί ως θεατής ακόμα και περιστατικά διακίνησης μαύρου χρήματος που εισέρχονται ανενόχλητα στη χώρα, γιατί να ασχοληθεί με τα “εγχώρια”;».

Τέλος, αναφέρει το Βολτ, «δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην πιθανή εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας στις “επιχειρηματικές δραστηριότητες” της Μητρόπολης Ταμασού, ούτε να αγνοήσουμε το ρόλο των γνωστών-αγνώστων “παιδιών/κουκολοφόρων με τα μαύρα μπλουζάκια”, που σε συνδυασμό με την παρουσία του ΕΛΑΜ και του πρώην Αρχηγού της Αστυνομίας, δημιουργούν εύλογους συνειρμούς. Μπορεί κάποιος εξ αυτών να δώσει τα στοιχεία εισπράξεων και πληρωμών της Μητρόπολης στη δημοσιότητα; Που καταλήγει ο πακτωλός χρημάτων των πιστών και γιατί απαιτείται ειδική περιφρούρηση από ιδιωτικές εταιρείας ασφαλείας ή φρουρούς-κουκουλοφόρους; Είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως ούτε αυτή τη φορά θα λάμψει η αλήθεια. Όπως άλλα τόσα συγκαλύφθηκαν έτσι και αυτό θα πάρει το δρόμο του προς την μαύρη τρύπα της διαπλοκής, γιατί αυτό επιβάλλει η ομερτά που συνδιαλέγεται παρασκηνιακά με την εξουσία».

Το Βολτ, υπογραμμίζει επίσης ότι, «είναι εδώ γιατί ασφυκτιά μαζί με τους πολίτες. Δηλώνει παρόν στην προσπάθεια να απαλλαγούμε από την Κύπρο του παρελθόντος, από το σκοτάδι, τη διαπλοκή που κατατρώει το μέλλον μας. ΔΕΝ θέλουμε αυτή την Κύπρο. Η Κύπρος η δική μας είναι η Κύπρος του φωτός, της διαφάνειας, μία Κύπρος σύγχρονη, ευρωπαϊκή. Με το Βολτ, οι πολίτες αποφασιστικά θα διεκδικήσουν την Κύπρο του μέλλοντος, την Κύπρο που τους αξίζει».

Δειτε Επισης

Ελπίδα ΠτΔ για θετικά αποτελέσματα από τη συνάντηση της Νέας Υόρκης
Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
«Σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα, πρέπει να τιμωρούνται, έτσι θα ανακτήσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη»
Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές
Εκτιμήσεις για τρέχουσα συγκυρία και «τελευταίο μίλι» από ομιλητές συνεδρίου ΑΚΕΛ για Κυπριακό
Στόχος το καλό αποτέλεσμα στην τριμερή-Μηδενική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς
Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι
Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη