Κ. Μητσοτάκης για Τέμπη-«Τον τελικό λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη, να συγκαλύψουμε τι ακριβώς»

Η μόνη που μπορεί να δώσει απαντήσεις είναι η Δικαιοσύνη, ανέφερε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της ολοκλήρωσης των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, και εν μέσω των καταγγελιών της αντιπολίτευσης για «συγκάλυψη» τονίζοντας πως το τελευταίο που θέλει είναι ο δημόσιος διάλογος να πέσει θύμα φημών και fake news.

«Να συγκαλύψουμε τι ακριβώς αναρωτιέμαι; Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις εικόνες, τις μυρωδιές, ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Έγινε σταδιακή αφαίρεση των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ψάχναμε ακόμη σορούς. Λυπάμαι και οργίζομαι να βγαίνουν κάποιοι και να μιλάνε για μπάζωμα. Έχουν κάθε δικαίωμα να είναι οργισμένες οι οικογένειες και να πουν ό,τι θέλουν» συμπλήρωσε. «Σκύβω το κεφάλι μπροστά τους. Κάποιοι δεν έχουν δικαίωμα να αξιοποιήσουν πολιτικά την τραγωδία. Εγώ ξέρω ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Λυπάμαι γιατί σε αυτό το περιβάλλον της ψηφιακής δημοκρατίας υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες από πολιτικούς αρχηγούς που προσπαθούν να χτίσουν καριέρες με παλαβομάρες ενόψει Ευρωεκλογών και αναφέρομαι στον Κ. Βελόπουλο» ανέφερε Έλληνας Πρωθυπουργός. 

«Κάποιοι δεν έχουν δικαίωμα να τους εκμεταλλευθούν πολιτικά. Έπρεπε να σηκωθούν τα βαγόνια να δούμε αν υπάρχουν νεκροί από κάτω» σημείωσε.

«Από εδώ και στο εξής θα περιμένουμε όλοι τη Δικαιοσύνη που έχει κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς. Δεν θέλουμε έξι χρόνια όπως το Μάτι αλλά όχι βιαστικά. Η άποψη της κυβέρνησης για διαχωρισμό ποινικών και πολιτικών ευθυνών είναι ξεκάθαρη. Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών πρέπει να ζητήσουν προανακριτική επιτροπή με συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια για τα Τέμπη. Αυτή τη στιγμή ο σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι στο πλαίσιο των χρόνιων παθογενειών του συστήματος. Ξέρετε σήμερα σε τι ποσοστό των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων υπάρχει το ολιστικό πρόγραμμα ασφαλείας; Στο 12%. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή δεν έχουμε τα συστήματα τα τρένα θα συγκρούονται μεταξύ τους. Έχουμε τον γενικό κανονισμό που πρέπει να εφαρμόζεται», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.  

Πηγή: Lifo

Δειτε Επισης

Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
Η συγκλονιστική ιστορία μιας ατρόμητης κοπέλας που σκότωσε πάνω από 100 ναζί με μια πανέξυπνη τεχνική
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο-Ζητωκραύγασαν οι επιβάτες για την απομάκρυνσή του
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές