«La Bomba» οι κρατήσεις στα κέντρα αναψυχής για το καρναβάλι της Λεμεσού-Ανέβασαν ταρίφες οι μαγαζάτορες

Σε ρυθμούς «Que te la pongo» λικνίζονται οι… κρατήσεις στα κέντρα αναψυχής της επαρχίας Λεμεσού, με το τριήμερο που ακολουθεί να αναμένεται ότι οι πολίτες από κάθε άκρη της Κύπρου, να κατακλύσουν στην παραλιακή πόλη, ώστε με χορό και τραγούδι να απολαύσουν τη μέρα του καρναβαλιού. Ταυτόχρονα, μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι οι επιχειρηματίες στα ορεινά θέρετρα, καθώς φαίνεται να μην αποτελούν προτεραιότητα για τον κόσμο, ενόψει και της Καθαράς Δευτέρας που ακολουθεί.

Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες, ιδιαιτέρως της Λεμεσού, έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται ικανοποιημένοι από τον μεγάλο αριθμό κρατήσεων που έχουν ήδη στα χέρια τους ενόψει του τριημέρου, εντούτοις, οι τιμές φαίνεται να μην είναι σε συγκαβατικά επίπεδα και γι’ αυτό τον λόγο οι αρμόδιοι, καλούν τους θαμώνες όπως είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους, ώστε να μην πέσουν θύματα απάτης από κερδοφόρους επιχειρηματίες.

Μιλώντας στον REPORTER o Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, «σε κάποιες περιπτώσεις είναι ψηλές και αδικαιολόγητες οι τιμές σε κέντρα αναψυχής και είναι κάτι που μας προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό. Το μυστικό που επιβάλλεται και που έχουμε υποχρέωση, είναι ότι η τιμή με την οποία ζητάμε να μας πληρώσουν οι επισκέπτες μας, πρέπει να είναι ανάλογη με αυτή που προσφέρουμε. Για παράδειγμα, εάν είναι υψηλής ποιότητας οι υπηρεσίες μας, δικαιολογούνται και οι ψηλές τιμές και δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς. Εάν όμως η τιμή είναι ψηλή, αλλά η ποιότητα, η ποσότητα και η υπηρεσία η οποία λαμβάνει πίσω ο καταναλωτής δεν είναι ανάλογη, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις το εντοπίζουμε αυτό το πράγμα».

Αυτό που αναμένεται να συμβεί το τριήμερο ωστόσο, είναι ένα φαινόμενο το οποίο οι επιχειρηματίες αντικρύζουν κάθε χρόνο, όπου αρκετός κόσμος από την πρωτεύουσα ιδιαιτέρως φεύγει και καταλήγει σε μεγάλο βαθμό στη Λεμεσό. Το γεγονός ότι και άλλες πόλεις πλέον διοργανώνουν καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «κατάφερε να μοιράσει την πίτα, αλλά σίγουρα, οι περισσότεροι διατηρούν ως πρώτη επιλογή τη Λεμεσό. Υπάρχουν αυτές οι μετατοπίσεις της αγοράς, με αποτέλεσμα να πλήττονται κάποιες επαρχίες και κάποιες την ίδια ώρα, να ευνοούνται».

Μάλιστα, αυτό που επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, είναι πως, ένας σωστός και σοβαρός επιχειρηματίας, ο οποίος επιθυμεί να έχει παρουσία στον χώρο της φιλοξενίας στα επόμενα χρόνια, οφείλει να λειτουργεί μέσα σε ένα σωστό οικονομικό πλαίσιο που να καθορίζεται ως βιώσιμη επιχείρηση. «Από την άλλη όμως οφείλει να αφήνει ικανοποιημένους και αυτούς οι οποίοι τον επισκέπτονται και να μην νιώθουν φεύγοντας ότι μετάνιωσαν που πήγαν σε ένα χώρο. Ενδεχομένως, σαν βιομηχανία θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους, ώστε οι επιχειρηματίες να μην ακολουθούν μια τακτική που να είναι σε βάρος του πελάτη τους».

Βλέπουν μισοάδειο το ποτήρι στα ορεινά

Μπορεί η επόμενη μέρα των καρναβαλιών, να είναι η Καθαρά Δευτέρα και ως είθισται αρκετοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν τα ορεινά, εντούτοις, σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινούνται οι κρατήσεις στα ορεινά θέρετρα, με τους επιχειρηματίες, να εκφράζουν απογοήτευση για το γεγονός ότι η μεγαλύτερη μερίδα πολιτών, τους γύρισε την πλάτη.

Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετά μικρά καταλύματα, που λειτουργούν και ως Airbnb, πλέον δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στα ορεινά. Όπως εξήγησε στον REPORTER, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Ανδρέας Μαντάλας, ανέφερε ότι, «οι περισσότερες κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επικεντρώνονται κυρίως σε δυο-τρία ξενοδοχεία μεγάλα των ορεινών, ενώ τα υπόλοιπα πρόκειται να μοιραστούν την πίτα των κρατήσεων, που δεν είναι μεγάλα ποσοστά. Αυτά τα μεγάλα ξενοδοχεία διαθέτουν ειδικά πακέτα, ενώ τα πιο μικρά ξενοδοχεία έχουν ένα 30% στην πληρότητα τους, αλλά προσφέρουν καλύτερες τιμές. Δηλαδή ο κόσμος έχει την ευκαιρία να διαμείνει σε αυτά τα ξενοδοχεία, αλλά να πάει στη φύση για τη μέρα της Καθαράς Δευτέρας».

Σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, οι ξενοδόχοι, αναμένουν ότι ο πλείστος κόσμος θα εκδράμει στη φύση και δεν θα επιλέξει τα ξενοδοχεία των ορεινών και επίσης, αυτό που αναμένεται είναι ότι οι περισσότεροι θα βρίσκονται ήδη στη Λεμεσό, λόγω των καρναβαλιών. «Γι’ αυτό τον λόγο κρατάμε μικρό καλάθι για την κινητικότητα που θα υπάρχει στα ορεινά, αφού στα περισσότερα καταλύματα θα είναι χαμηλή η κίνηση», είπε ο κ. Μαντάλας.

Όσον αφορά τις τιμές, αυτές αρχίζουν από 50 ευρώ μέχρι και 100 ευρώ για δυο άτομα, μαζί με πρωινό. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα άλλα καταλύματα, τα οποία είναι πιο ακριβά, καθώς διαθέτουν λιγότερα δωμάτια αλλά προσφέρουν ταυτόχρονα, περισσότερες υπηρεσίες. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι για τα τριήμερα που ακολουθούν υπάρχει περισσότερη κινητικότητα, λόγω του ότι το καρναβάλι θα αποτελεί ήδη παρελθόν και ο κόσμος αναμένεται ότι θα εξαπλωθεί σε όλες τις επαρχίες του νησιού.

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα