Από... εξομολόγηση στις Αρχές όλοι οι εμπλεκόμενοι για τις αμαρτίες στην Μονή-Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις

Από όποια οπτική και αν το δει κανείς, οι... αμαρτίες που αποκαλύπτονται καθημερινά για τα τεκταινόμενα στην Μονή Οσίου Αββακούμ, πέραν του ότι πλήττουν όλο και περισσότερο το κύρος της Εκκλησίας, αφού οι ισχυρισμού που διατυπώνονται εκατέρωθεν ως προς τα γεγονότα και τα σκάνδαλα μόνο σε Εκκλησία δεν παραπέμπουν, δημιουργούν υπόνοιες για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων, που ενδεχομένως σε άλλες περιπτώσεις αυτή τη στιγμή να μιλούσαμε για προσαγωγές υπόπτων, εντάλματα έρευνας, Δικαστήρια κτλ.

Εξού και η Αστυνομία διερευνά δύο διαφορετικές υποθέσεις, από τα δύο διαφορετικά στρατόπεδα που έχουν δημιουργηθεί. Το ένα, αυτό του Μητροπολίτη Ταμασού, ο οποίος έχει στα χέρια του στοιχεία που αφορούν οικονομικές ατασθαλίες και εξαπάτηση πιστών από δήθεν θαύματα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με ερωτικό περιεχόμενο, όπως υποστηρίζει, στο οποίο εμπλέκονται οι δύο μοναχοί. Το δεύτερο, αφορά το στρατόπεδο των δύο μοναχών, τους οποίους ακολούθησαν άλλοι δύο μοναχοί από την Μονή, οι οποίοι πέραν του ότι υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο από τον Ησαία, καταγγέλλουν «γκανγκστερική επιχείρηση» από τον Μητροπολίτη Ταμασού, ο οποίος συνοδευόταν από κουκουλοφόρους, ανάμεσα στους οποίους πιθανόν και αστυνομικοί, ενώ επιμένουν πως απαιτούσε και έλαβε 450 χιλιάδες για προεκλογικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέθεσαν δύο μοναχοί στην Αστυνομία-Από το Αρχηγείο και άλλοι εμπλεκόμενοι

Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να πέσουν το συντομότερο δυνατό οι τίτλοι τέλους στο σκάνδαλο που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και το οποίο διασύρει την Εκκλησία της. Ένα κεφάλαιο που θα πρέπει να κλείσει πριν τις γιορτές του Πάσχα, με το Συνοδικό Δικαστήριο να αναμένεται να συνέλθει εντός των επόμενων 24ωρων, ενώ η διαδικασία δεν αναμένεται να είναι μακρά, αλλά να ολοκληρωθεί στις τρεις «δικασίμους», όπως εξηγεί αρμόδια πηγή. Από εκεί και πέρα, αναμένεται να ανακοινώσει την ετοιμηγορία της, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, πως η πλάστιγγα γέρνει στην καθαίρεση των μοναχών, δεδομένου των βίντεο που κατατέθηκαν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, που αγγίζουν τόσο τα οικονομικά ζητήματα, όσο και τα θέματα ηθικής.

Όσο σύντομο αναμένεται να είναι το Συνοδικό Δικαστήριο, τόσο χρονοβόρες ενδεχομένως να είναι οι έρευνες από πλευράς Αστυνομίας, ενώπιον της οποίας άρχισαν να καταθέτουν μοναχοί. Και αυτό διότι, υπάρχουν σωρεία στοιχείων που θα πρέπει να εξεταστούν, ενώ μακρά θεωρείται η λίστα προσώπων που θα κληθούν για κατάθεση, ανάμεσα στους οποίους και πιστοί που έδωσαν χρήματα στους μοναχούς. Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά τα αδικήματα οικονομικής φύσεως, θα πρέπει να γίνουν διερευνημένες έρευνες και να εξεταστούν ακόμη και τραπεζικοί λογαριασμοί, όπως επίσης και διαδρομές χρημάτων.

Από την άλλη, σε ότι αφορά τα τεκταινόμενα το απόγευμα της 5ης Μαρτίου στην Μονή, επίσης οι ανακριτές θα καλέσουν διάφορους μάρτυρες, ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί περί απαγωγής, απειλών, άσκηση βίας κτλ, τα οποία καταλογίζουν τέσσερις μοναχοί - μέχρι στιγμής - στον Μητροπολίτη Ησαία, εναντίον του οποίου εκτοξεύθηκαν και καταγγελίες που αφορούν παράνομη καταγραφή οπτικοακουστικού υλικού. Μάλιστα, εντύπωση έκανε ο ισχυρισμός μοναχού, πως βίντεο λήφθηκαν από τον χώρο εξομολογήσεων, κάτι που συνεπάγεται με παρακολούθηση των πιστών κατά την εξομολόγηση τους, ενώ ο ίδιος μοναχός, ως προς τα γεγονότα της 5ης Μαρτίου, ισχυρίστηκε πως ο Μητροπολίτης, «άρχισε να ουρλιάζει και με επιβλητικό τρόπο μου είπε ‘υπέγραφε αλλιώς ο Γέροντας θα πάει φυλακή και απόψε κιόλας θα δημοσιευθούν στο Youtube και Netflix».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στέλνουν οπτικοακουστικό υλικό στην Αστυνομία οι μοναχοί-Καταγγέλλει σωματική βία ο ένας

Οι έρευνες από πλευράς Αστυνομίας, θα έλεγε κανείς πως μέχρι στιγμής κινούνται με αργούς ρυθμούς, αν λάβει κανείς υπόψη πως η καταγγελία έγινε την περασμένη Παρασκευή και μέχρι σήμερα, δεν έχουν γνωστοποιηθεί έρευνες, που να δείχνουν πως γίνονται άμεσες ενέργειες, είτε για συλλογή τεκμηρίων, είτε για λήψη μαρτυριών ή οτιδήποτε άλλο σχετικά. Κάτι που εγείρει ερωτήματα, αφού σε άλλες περιπτώσεις, ήδη από τις πρώτες ώρες, η Αστυνομία προέβαινε σε κατάσχεση τεκμηρίων, μεταξύ των οποίων και τα κλειστά κυκλώματα από τους χώρους που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, ενώ ενδεχομένως να υπήρχαν και συλλήψεις, αν λάβει κανείς υπόψη την σοβαρότητα των αδικημάτων.

Βέβαια, από τα όσα προκύπτουν, ρόλο ανακριτικών αρχών, φαίνεται να ανέλαβε ο Μητροπολίτης Ταμασού, εξού και δημιουργήθηκαν μια σειρά από ερωτήματα, αφού η «έφοδος» στην Μονή, οι «ανακρίσεις» και η κατάσχεση τεκμηρίων, μεταξύ των οποίων και οι 807 χιλιάδες ευρώ που δεν βρίσκονται καν στα χέρια της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν από τον Ησαϊα. Είναι για αυτό το λόγο που σήμερα του καταλογίζονται όσα του καταλογίζονται, ενώ εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί δεν προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία ήταν αυτή που θα έπρεπε να κάνει τις έρευνες, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζονται τα όσα ενδεχομένως να διέπραξαν οι μοναχοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο σκαμνί και οι Αρχές για την παρουσία τους στην Μονή-Τα ερωτήματα και η ενδεχόμενη ανάγκη για ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές

Και όλα αυτά, στην παρουσία μελών της Αστυνομίας, η οποία βρισκόταν στο μέρος, κάτι το οποίο παραδέχθηκαν επίσημα οι Αρχές, μετά τις αποκαλύψεις του REPORTER, πως στην Μονή υπήρχαν αστυνομικοί για προληπτικούς λόγους. Κάτι που δείχνει πως η Αστυνομία ήταν ενήμερη και «δεν παρακολουθούσε διακριτικά» τα τεκταινόμενα από τα δημοσιεύματα, όπως είχε αναφέρει αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάρτυρες του Ησαΐα αρχηγός κόμματος και πρώην στέλεχος Αστυνομίας-Ήταν ενήμεροι Αρχές και Αρχιεπίσκοπος

Η παρουσία των μελών της Αστυνομίας στον χώρο, αλλά και οι ισχυρισμοί ότι πίσω από τις κουκούλες βρίσκονται αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας ή συγγενικά πρόσωπα, έβαλε για άλλη μια φορά την ηγεσία στο σκαμνί, δεδομένου πως στην πλευρά του Μητροπολίτη καταλογίζονται ενέργειες που δημιουργούν υπόνοιες διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Επί τούτου, ρωτήθηκε σχετικά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως όλοι οι ισχυρισμοί βρίσκονται υπό διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν τους κουκουλοφόρους. Βέβαια, το γεγονός πως η Αστυνομία διεξάγει τις έρευνες, δημιουργείται το ερώτημα πώς θα ελέγξει, χωρίς να αφεθούν σκιές γύρω από τις ενέργειες της, εάν οι ισχυρισμοί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εξού και υπάρχουν αυτοί που θεωρούν πως έπρεπε ήδη να έχουν διοριστεί ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές, προκειμένου να ερευνηθούν όλες οι πτυχές και να... εξομολογηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το σκηνικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Χριστοδουλίδης για κουκουλοφόρους στη Μονή-«Για όλα υπάρχει διερεύνηση»

Δειτε Επισης

Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού