Βήμα με βήμα οι συζητήσεις Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές

Βήμα με βήμα προχωρούν η Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου με τον Τούρκο ομόλογό της Μπουράκ Ακτσαπάρ, δηλώνουν διπλωματικές πηγές στο ΚΥΠΕ, αναφέροντας ότι δεν μπήκαν ακόμη στα βαθιά κατά τις επαφές τους σήμερα στην Άγκυρα, εκτιμώντας ότι με αυτή τη μέθοδο θα πετύχουν περισσότερα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Παπαδοπούλου και Ακτσαπάρ τόνισαν την ανάγκη να αποφεύγονται οι εμπρηστικές δηλώσεις με στόχο να εμπεδωθεί το κλίμα ύφεσης, όπως τόνισαν και οι δύο πλευρές κατά τη σημερινή συνάντηση στην Άγκυρα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έθεσε και θέμα Navtex αλλά και όλα τα θέματα που προκαλούν ένταση.

Πάντως έγινε η πρώτη συζήτηση για την προετοιμασία της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα και την Καππαδοκία. Δεν καθορίστηκε η ημερομηνία της επίσκεψης, ωστόσο θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαΐου, μετά το Πάσχα.

Παπαδοπούλου και Ακτσαπάρ συζήτησαν επίσης την καταπολέμηση των διακινητών καθώς και τη συνεργασία στον τομέα της παράτυπης μετανάστευσης. 

Επόμενος σταθμός στα ελληνοτουρκικά είναι η 15η Απριλίου όπου φτάνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης. Ακολουθεί η συζήτηση ΜΟΕ στην Αθήνα στις 22 Απριλίου.

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 57χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ξεκίνησε η συζήτηση για δημοσίευση των σημείων που τοποθετούν κάμερες-Στόχος η μείωση της καχυποψίας
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη
Κρούσμα αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό στην Ελλάδα-Κατέληξε ένας άνδρας
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
ΒΙΝΤΕΟ: Το Πεντάγωνο έδειξε πώς λειτουργούν οι βόμβες που έριξαν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς για δολοφονία Θανάση-Προκλήσεις και βαριές κουβέντες από τον τότε σταθμάρχη
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ στη Γαλλία-Πάνω από 2,5 εκατ. ανακλήσεις
Παραιτήθηκαν Βορίδης και 3 υφυπουργοί από την ελληνική κυβέρνηση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του