«Νίκη» η μη αφαίρεση μονογονεϊκού επιδόματος σε περίπτωση συμβίωσης, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος

Μια διεκδίκηση δικαιώνεται με την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την κατάργηση της αναχρονιστικής πρόνοιας για αφαίρεση του μονογονεϊκού επιδόματος, σε περίπτωση συμβίωσης με άλλο άτομο, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων.

Εκφράζει την ελπίδα, η Κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο για τις αναγκαίες τροποποιήσεις της νομοθεσίας. «Θα πρέπει ταυτόχρονα η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη τροποποίηση του συγκεκριμένου νόμου Περί Επιδόματος Τέκνου ώστε να καταργηθεί η αποκοπή του επιδόματος σε περίπτωση νέου γάμου χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, και η παραχώρηση του επιδόματος μονογονιού με την παρουσίαση τριών δικαστικών αποφάσεων (διαζύγιο, διατάγματα διατροφής και γονικής μέριμνας) πράγμα κοστοβόρο για τους μονογονιούς, συνυπολογίζοντας την ουσιαστική αποστέρηση της νομικής αρωγής στους μονογονιούς που την έχουν ανάγκη», προστίθεται.

Είναι η θέση μας, σημειώνεται, ότι το επίδομα μονογονιού θα πρέπει να δίνεται άμεσα με την έγκυρη διαπίστωση της διάστασης για την αναγκαία στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας το πρώτο δύσκολο χρονικό διάστημα διάλυσης ενός γάμου.

«Ευχαριστούμε τα κόμματα και τις οργανώσεις που μας στήριξαν στον αγώνα μας, ιδιαίτερα το ΑΚΕΛ για την πρόταση νόμου για απάλειψη της συμβίωσης από τον νόμο την οποία κατέθεσε από το 2015», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου-Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η υποβολή
Σημαντική η δικοινοτική συνεργασία για το περιβάλλον-«Ξεκινάει εκστρατεία αναγνώρισης των προβλημάτων»
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Υπ. Παιδείας: Η κατοχή είναι η τραγικότερη σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ελληνισμού
Ευχαριστίες Μποτσουάνα για μεγάλη αποστολή φαρμάκων από την Κύπρο
Πώς απαντά η Υπ. Ασύλου για την «Ομάδα Σύροι στην Κύπρο»-«Αποτελείται από δημόσιο υπάλληλο»
Στο 80%-85% η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Ιούλιο
Τελεσίγραφο από ξενοδοχοϋπαλλήλους προς εργοδότες-Εφαρμογή συμφωνίας για συλλογικές συμβάσεις ή λήψη μέτρων
Τελεσίγραφο ενός μηνός από τους μεταφορείς Α’-Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις
Καθυστερήσεις στην εξέταση εξασφάλισης άδειας οδήγησης-Επτά μήνες στη Λευκωσία, ξεπερνά τον ένα χρόνο στη Λεμεσό