Waste Wisely Cyprus: Bήμα προς βήμα συνταγές που μειώνουν την σπατάλη φαγητού

Τo «Waste Wisely Cyprus» παρουσιάζει απλές και εύκολες συνταγές μέσω των οποίων μπορούν να αξιοποιηθούν υλικά που έχουν μείνει από παρασκευές γευμάτων ή από φρούτα και λαχανικά που κανονικά θα πετάγονταν. Σε συνεργασία με το Hilton Nicosia και τον Executive Chef Δώρο Χατζηπιερή παρουσιάζουν μία σειρά συνταγών ώστε τίποτε να μην πάει χαμένο!

Μπείτε στο κανάλι του «Waste Wisely Cyprus» στο Youtube και δείτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές για το πως μπορεί κανείς να αξιοποιήσει τρόφιμα και πρώτες ύλες που κανονικά θα πετούσε είτε μεταμορφώνοντάς στα σε νόστιμες συνταγές είτε διατηρώντας τα.

Βίντεο 1 ( να μπει embedded) –Waste Wisely Cyprus - YouTube

Οι επισκέπτες στον λογαριασμό του «Waste Wisely Cyprus» μπορούν επίσης να βρουν συμβουλές και συνταγές για τη διατήρηση υλικών όπως εύκολη συνταγή για ελιές τσακιστές, μαρμελάδες από ώριμα φρούτα κα.

Βίντεο 2 (να μπει embedded) – Εύκολη συνταγή για Λαχανικά Τουρσί (youtube.com)

Η σπατάλη φαγητού αποτελεί όχι μόνο ένα οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα, αλλά και ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων συμβάλλουν στην περιβαλλοντική επιβάρυνση του πλανήτη. Καθώς τα απορρίμματα που διασπώνται στα σκουπίδια παράγουν μεθάνιο, η σπατάλη του φαγητού συνδέεται άρρηκτα με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, κάτι που ωστόσο οι πολίτες δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί πλήρως, συνεχίζοντας με… κακές συνήθειες. Φρούτα και λαχανικά που έχουν παραψηθεί, περισσεύματα φαγητού και αχρείαστες αγορές οδηγούν συχνά τους καταναλωτές στο να ρίχνουν τα τρόφιμα στον κάδο.

To έργο Waste Wisely Cyprus

Το έργο «Waste Wisely Cyprus» διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πληροφοριακά Μέτρα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (IMCAP) της Ευρωπαϊκής Ένωσης» το οποίο χρηματοδοτεί έργα που συνδράμουν στην πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη που τους παρέχει έχει αυτόν τον στόχο. Σκοπός αποτελεί η ενημέρωση και αύξηση της ευαισθητοποίησης των Κυπρίων πολιτών σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο της σπατάλης φαγητού αλλά και στην προώθηση του θετικού ρόλου της ΚΑΠ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την IMH.

Ανακαλύψτε τις συνταγές και καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το έργο εδώ:

YouTube: Waste Wisely Cyprus

Facebook: Waste Wisely Cyprus

Instagram: Waste Wisely Cyprus

Δειτε Επισης

Ο ρόλος της διαγνωστικής ακτινολογίας στη πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου προστάτη
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο & Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος: Συνέδριο Νομικού Δικαίου»
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Derby della Madonnina με σούπερ προσφορά από την In2Bet!
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα Γης με την εκστρατεία «Φτιάχνουμε μαζί έναν κόσμο ομορφότερο»
Aphrodite Hills Resort: Γιορτάζοντας την άνοιξη με Πρωτομαγιάτικο Φεστιβάλ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
ΤΑ ΜΙΕΕΚ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ