Στέλνουν οπτικοακουστικό υλικό στην Αστυνομία οι μοναχοί-Καταγγέλλει σωματική βία ο ένας

Mαρτυρικό υλικό, σε σχέση με τα όσα ισχυρίζονται οι δύο εμπλεκόμενοι μοναχοί της Μονής, αποστέλλουν στην Αστυνομία, η οποία αρχίζει έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες τους κατά του Μητροπολίτη Ησαΐα.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο καταγγέλλει πέραν της απαγωγής και άσκηση σωματικής βίας.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι δικηγόροι, «δικηγόροι των δύο Ιερέων ενημερώνουν διά της παρούσας πως κατόπιν επικοινωνίας με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές έχουν αναλάβει την διερεύνηση των καταγγελιών των μοναχών, καθώς και του Γέροντα Νεκτάριου και του Αρχιμανδρίτη Πορφύριου. Επίσης οι δικηγόροι των καταγγελθέντων παραπονούμενων θα αποστείλουν το μαρτυρικό υλικό, περιλαμβάνοντας και οπτικοακουστικό υλικό που βρίσκεται στην κατοχή τους καθώς και κάθε σχετικό έγγραφο και τεκμήριο που κατέχεται από τους αυτόπτες ανεξάρτητους μάρτυρες».

Παράλληλα, αναφέρον ότι, «περαιτέρω, ένας εκ των παραπονούμενων πατέρων, έχει καταγγείλει πως πέραν από την απαγωγή και την παράνομη κράτηση του από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, ασκήθηκε εναντίον του σωματική βία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικαλούνται βίντεο με κουκουλοφόρους και sms από Ησαία οι μοναχοί-Επιστολή στην Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων

Υπενθυμίζεται, πως οι μοναχοί υποστηρίζουν πως περίπου τριάντα άτομα που συνόδευαν τον Ησαΐα, τους έβαλαν δια της βίας στα κελιά τους και υπό απειλές τους ανάγκασαν να υπογράψουν ομολογίες, ενώ ισχυρίζονται πως ανάμεσα στους κουκουλοφόρους, υπήρχαν εν ενεργεία αστυνομικοί. Περαιτέρω, υποστηρίζουν πως παρέδωσαν στον Ησαΐα, το ποσό των 450 χιλιάδων ευρώ, για προεκλογικούς λόγους.

H επιστολή στην Επίτροπο

Νωρίτερα, οι δικηγόροι των μοναχών, Ανδριάνα Κλαϊδη και Νικόλας Κουλούρης, σε επιστολή τους προς την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα, ανέφεραν:

«Δια της παρούσης ζητούμε την άδεια να παραδώσουμε στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές της Δημοκρατίας και στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου τα παρακάτω στοιχεία, που είναι νομίμως στην κατοχή των πελατών μας Ηγουμένου Νεκταρίου και Αρχιμανδρίτη Πορφυρίου, και που αποδεικνύουν ισχυρισμούς τους αναφορικά με την καταγγελλόμενη από αυτούς παράνομη συμπεριφορά του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα :

Μηνύματα SMS που έχουν σταλεί από το κινητό τηλέφωνο του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊα στο κινητό του Ηγουμένου Νεκταρίου, μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι ο Μητροπολίτης ζητούσε και ελάμβανε ως πρόσωπο από τον Ηγούμενο, δίχως να δικαιούται, διάφορα χρηματικά ποσά από την περιουσία της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Βιντεοταινία που καταγράφηκε (και περιήλθε σε εμάς πριν από την απαγωγή μας από την Ιερά Μονή) την Τρίτη 5.3.2024 από το κύκλωμα παρακολούθησης της Ιεράς Μονής. Στη βιντεοταινία αυτή εμφανίζονται κουκουλοφόροι, κατά πληροφορίες αστυνομικοί υπάλληλοι με πολιτικά, που λειτουργούσαν κατ’ εντολήν του Μητροπολίτη, να εισέρχονται και να κυκλοφορούν το απόγευμα της Τρίτης 5.3.2024 εντός της Ιεράς Μονής. Παρακαλούμε να χειριστείτε το ζήτημα ως εξαιρετικά επείγον λόγω της φύσεώς του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο σκαμνί και οι Αρχές για την παρουσία τους στην Μονή-Τα ερωτήματα και η ενδεχόμενη ανάγκη για ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές

Δειτε Επισης

Γυναίκα έκλεψε το πορτοφόλι 89χρονου στην Ορόκλινη-Τον παρέσυρε με το όχημά της και τον εγκατέλειψε
Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ρατσιστικά περιστατικά το 2023-Επιθέσεις για καταγωγή και σεξουαλικό προσανατολισμό
Οδεύει προς... καταδίκη το e-justice, δεν επιλύονται τα προβλήματα-«Αγορεύσεις» για την τύχη του συστήματος
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού