Ελεύθερος ο 22χρονος που συνελήφθη μετά το θάνατο του εξάχρονου-Δεν ήταν ο πλοηγός της βάρκας

Αφέθηκε ελεύθερος ο 22χρονος, που είχε συλληφθεί ως ο πλοηγός του μοιραίου πλοιαρίου, που μετέφερε συνολικά 36 παράτυπους μετανάστες, ανάμεσά τους και το εξάχρονο παιδί, τη σορό του οποίου πέταξε στη θάλασσα ο πατέρας του, μετά που αυτό απεβίωσε.

Ο 22χρονος είχε συλληφθεί, καθώς θεωρείτο ο πλοηγός του πλοιαρίου και αντιμετώπιζε κατηγορίες ύποπτος μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία, πρόκληση θανάτου εξ αμελείας και έκθεση παιδιού σε κίνδυνο. Ωστόσο, όπως ανέφερε στον REPORTER ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, από τις μαρτυρίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές από τους επιβαίνοντες στο πλοιάριο, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος δεν ήταν ο πλοηγός, αλλά ένας επιβάτης, που βοηθούσε όταν ο πραγματικός πλοηγός κοιμόταν.

«Ο πραγματικός πλοηγός του πλοιαρίου ήταν ανάμεσα σε εκείνα τα τρία άτομα που έπεσαν στη θάλασσα και τους έψαχνε το ΚΣΕΔ. Μετά την εξέλιξη αυτή, στάλθηκε ο φάκελος στη Νομική Υπηρεσία και αποφασίστηκε όπως αφεθεί ελεύθερος».

Ο 22χρονος, αφού αφέθηκε ελεύθερος, από την περασμένη Παρασκευή βρίσκεται στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα», όπου βρίσκονται και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στη βάρκα.

Σημειώνεται πως η εξέλιξη αυτή δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς το γεγονός ότι δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη οι τρεις ή η σορός του παιδιού, για να διενεργηθεί νεκροτομή και να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου, δένουν τα χέρια στις Αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τερματίστηκαν οι έρευνες για εντοπισμό της σορού του εξάχρονου και των τριών αγνοούμενων μεταναστών

Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις του προ ημερών ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, «το σκάφος με τους συνολικά 36 παράτυπους μετανάστες αναχώρησε από τη Συρία στις 20 Φεβρουαρίου και εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, 58 ναυτικά μίλια ανοικτά της Λάρνακας. Άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβησαν στη περιοχή όπου εντόπισαν τη βάρκα, η οποία έπλεε ακυβέρνητη, σε άσχημες καιρικές συνθήκες και με τεράστιες προσπάθειες, έγινε κατορθωτή η παραλαβή των μεταναστών και η μεταφορά τους με ασφάλεια στη ξηρά" και συγκεκριμένα στη Λάρνακα, όπου τους παρασχέθηκε ανθρωπιστική βοήθεια.

Πρόσθεσε ότι "κατά τη διάρκεια ελέγχου των στοιχείων των μεταναστών, στα χαρτιά μιας οικογένειας υπήρχαν τέσσερα παιδιά, ωστόσο στη βάρκα εντοπίστηκαν μόνο τρία. Ερωτηθείς που βρισκόταν το τέταρτο παιδί, ο πατέρας ανέφερε στην Αστυνομία ότι ξεκίνησαν με τα άλλα άτομα, με βάρκα στις 20 Φεβρουαρίου από τη Συρία, ωστόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τελείωσαν τα τρόφιμα και τα καύσιμα με αποτέλεσμα η βάρκα να πλέει ακυβέρνητη και σε άσχημες καιρικές συνθήκες με μεγάλη τρικυμία".

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου "ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι δύο μέρες πριν τον εντοπισμό της βάρκας, είχε πεθάνει το ένα του παιδί, ηλικίας 6 ετών, πιθανώς από ασιτία και ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα να το πετάξει στη θάλασσα".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «ο πατέρας που ισχυρίστηκε ότι πέταξε το παιδί του στη θάλασσα, δεν έχει συλληφθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο πατέρας του εξάχρονου παιδιού ομολόγησε ότι το έριξε στη θάλασσα-Αγνοούνται τρεις μετανάστες, κρίσιμα άλλος ένας

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου
Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού