Η απάντηση Μητροπολίτη Λεμεσού για το σκάνδαλο στη Μονή-«Κανένας αναμάρτητος»

Τη δική του άποψη για τα τεκταινόμενα, γύρω από το σκάνδαλο που έχει αποκαλυφθεί για τη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, έδωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, κ.κ. Αθανάσιος, υποδεικνύοντας πως τα σκάνδαλα και οι πειρασμοί χρειάζονται πολλή προσευχή, επειδή χτυπούν την πίστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάνω από 60 τα βίντεο για τα τεκταινόμενα στην Μονή-Εκατέρωθεν καταγγελίες, για κατάθεση οι μοναχοί

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού μιλούσε στο πλαίσιο της εκπομπής που πραγματοποιεί στο ραδιόφωνο της Μητρόπολης το βράδυ της Κυριακής και ερωτηθείς ποια είναι η σωστή στάση που πρέπει να τηρούν οι πολίτες, αναφορικά με το σκάνδαλο, επεσήμανε πως «δυστυχώς τα σκάνδαλα πάντοτε υπάρχουν και αυτός που τα δημιουργεί είναι ο διάβολος, που βρίσκει αδύνατους ανθρώπους από εμάς και μας κάνει διάφορα πράγματα για να στενοχωρούμαστε. Σίγουρα λυπούμαστε για τα σκάνδαλα, θλιβόμαστε για τον σκανδαλισμό των πιστών, αλλά αυτοί οι πειρασμοί χρειάζονται πολλή προσευχή».

Ο Λεμεσού Αθανάσιος πρόσθεσε πως δεν πρέπει «να μην κατακρίνουμε κανένα άνθρωπο και να αφήσουμε την εκκλησία, τους επισκόπους ανεπηρέαστους, να κάνουν το έργο που πρέπει να κάνουν, για να τακτοποιήσουν τυχόν σκάνδαλα και αταξίες που υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους της εκκλησία. Είμαστε άνθρωποι όλοι μας, κανένας δεν μπορεί να πει ότι είναι αναμάρτητος ή αλάνθαστος. Όλοι κάνουμε λάθη και έχουμε αμαρτίες. Ο Θεός να μας συγχωρέσει όλους μας, αλλά με αγάπη και καλοσύνη, να αντιμετωπίσουμε τους εαυτούς μας και εκεί που πρέπει η εκκλησία να λειτουργήσει με τρόπο αυστηρό θα το κάνει οπωσδήποτε. Όμως, εμείς οι υπόλοιποι να βοηθούμε την εκκλησία με την προσευχή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Εκκλησία στη δίνη των σκανδάλων-Από τον Παγκράτιο, στους καταδικασθέντες ιερείς και τα στημένα θαύματα

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης Λεμεσού επεσήμανε ότι «τα σκάνδαλα και οι πειρασμοί χρειάζονται πολλή προσευχή, επειδή χτυπούν την πίστη. Να μείνουμε πιστοί στον Χριστό και στην εκκλησία, ανεξάρτητα αν κάποιοι από εμάς κάνουμε λάθη και αμαρτίες. Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας σκεπάσει όλους. Προσευχή πολλή».

Ακούστε όσα λέει ο Μητροπολίτης Λεμεσού στο 31:30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάρτυρες του Ησαΐα στην Μονή αρχηγός κόμματος και πρώην στέλεχος Αστυνομίας-Ήταν ενήμεροι Αρχές και Αρχιεπίσκοπος

Δειτε Επισης

Την Τρίτη στο Λονδίνο και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Θα συναντηθεί με Ντάουτι και Χαν
Απαντά σε Ανόλικ ο Στεφάνου-«Το ΑΚΕΛ είναι απέναντι σε ιδεολογήματα μισάνθρωπα, δεν δέχεται καμιά κριτική το Ισραήλ»
Έξι συλλήψεις Τούρκων για όπλα και ναρκωτικά σε Αθήνα και Χαλκιδική
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
O Tραμπ μπορεί να ξαναχτυπήσει το Ιράν απολύτως νόμιμα μετά το πράσινο από τη Γερουσία
Σε κλοιό καύσωνα η Ευρώπη-Θερμοκρασίες έως και δέκα βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό
Άγρια καταδίωξη 14χρονου οδηγού στον αυτοκινητόδρομο-Από τις Χαλεπιανες κατέληξαν στην Πύλα
Με απόφαση Ανώτατου διευρύνεται η εξουσία του Τραμπ-Τι σημαίνει η νίκη του για το μέλλον των ΗΠΑ
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγοί στην Κρήτη κοιτούσαν το τροχαίο που έγινε στο αντίθετο ρεύμα και τράκαραν
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ μιλά για παράθυρο ευκαιρίας στη Γάζα