Αναχωρεί για τη Γάζα το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια, μεταφέρει πάνω από 150 τόνους τρόφιμα

Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, μεταφέροντας σε ειδική πλατφόρμα περίπου 150 τόνους τρόφιμα και νερό, καθώς χθες Κυριακή έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι του φορτίου, ενώ η ακριβής ώρα αναχώρησης της βοήθειας δεν ανακοινώθηκε για λόγους ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντός των επόμενων ωρών η αναχώρηση του πλοίου από τη Λάρνακα-Σε συνεννόηση με το Ισραήλ η ΚΔ

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «η αναχώρηση του φορτίου σύμφωνα και με τις ενέργειες του φορέα εκτέλεσης της αποστολής» αναμενόταν να γίνει εντός των επόμενων ωρών, ωστόσο η ακριβής ώρα αναχώρησης δεν κοινοποιείται για λόγους ασφαλείας.

DOC.20240310.6365639.01Open+Arms05

Πρόσθεσε ότι «η υλοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής της πρωτοβουλίας Αμάλθειας βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και σε επίσημη συνεννόηση με το Ισραήλ. Εχει ήδη γίνει ο απαραίτητος έλεγχος του φορτίου από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημείωσε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία «βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους, με στόχο την επίτευξη μιας αξιόπιστης διόδου για απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας».

DOC.20240310.6365642.01Open+Arms04

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πλάι στο Σιζόπουλο οι πρώτες δηλώσεις Αναστασίου-Προτεραιότητά του βουλευτικές και επιστροφή διαγραφέντων
Βγήκε μπροστά ο Χατζηγεωργίου και απάντησε στην ACCEPT-«Ήμουν σε γάμο, ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση»
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα
Έκλεισαν οι κάλπες στην ΕΔΕΚ-Η ώρα της κρίσης για Αναστασίου και Διομήδους
Τιμησε τους πεσόντες από τον Κοντεμένο ο Ιωαννίδης-«Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τη διχοτόμηση»
Κοινά μηνύματα Αναστασίου και Διομήδους από την κάλπη-Καλούν σε συστράτευση και ενίσχυση της ΕΔΕΚ
Κάλεσμα Διομήδους στους ΕΔΕΚίτες για να ψηφίσουν-«Να πείσουμε και πάλι την κυπριακή κοινωνία ότι η ΕΔΕΚ μπορεί»
Έστειλε μήνυμα ενότητας για την ΕΔΕΚ από την κάλπη ο Αναστασίου-«Καλώ σε πλήρη συστράτευση»
Σε αυτό το κράτος δεν υπάρχει κοινή λογική, ακόμη και σε θέματα ζωής και θανάτου