Στη Σύνοδο Επιτροπής ΗΕ για Καθεστώς Γυναικών η Επίτροπος Ισότητας

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Τζόζη Χριστοδούλου, προκειμένου να συμμετάσχει στην 68η Σύνοδο της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το Καθεστώς Γυναικών (CSW, Commission for the Status of Women).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου, η κ. Χριστοδούλου εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία συνοδευόμενη από πολυμελή Εθνική Αντιπροσωπεία και μέλη του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, που, επίσης, θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τη συμμετοχή πάνω από 160 χωρών.

Προστίθεται ότι στο περιθώριο της Συνόδου της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το Καθεστώς Γυναικών η κ. Χριστοδούλου θα πραγματοποιήσει επαφές με Υπουργούς Ισότητας και εκπροσώπους Εθνικών Μηχανισμών για τα Δικαιώματα των Γυναικών από διάφορες χώρες, ενώ θα έχει, επίσης, συνάντηση με την Πρόεδρο της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της Βίας εναντίον των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (GREVIO), Μαρία-Ανδριανή Κωστοπούλου, και με τις επικεφαλής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Ισότητα των Φύλων και την Ενδυνάμωση των Γυναικών (UN Women), Alia El-Yassir και Belén Sanz Luque.

Συμπληρώνεται ότι στο πλαίσιο της Συνόδου, η Κυπριακή Δημοκρατία συνδιοργανώνει εκδήλωση με την Πορτογαλία, την Ιορδανία και τον Παναμά με ομιλητές/ομιλήτριες εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης και του οργανισμού UN Women, ενώ με την ευκαιρία της Συνόδου η Κοινοπολιτεία διοργανώνει την Ετήσια Διαβούλευση των Εθνικών Μηχανισμών για τα Δικαιώματα των Γυναικών, στην οποία θα συμμετέχει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων ως Πρόεδρος του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναικών της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Συμβουλίου για την Πολιτική του Φύλου του Λευκού Οίκου, Rachel Vogelstein, ενώ θα επισκεφθεί επίσης το Georgetown University, όπου σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώνεται από την Melanne Verveer, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ινστιτούτου για τις Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια του Πανεπιστημίου Georgetown και πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ για Διεθνή θέματα Γυναικών, θα συνομιλήσει με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές για θέματα ισότητας των φύλων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Οδικό χάρτη αναμένει η Επίτροπος Ισότητας από το Συνέδριο «Γυναίκες για τη Μεσόγειο»
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Κολλημένη στην Βουλή η πρόταση Νόμου για δημιουργία Υπηρεσίας ασφάλειας παραλιών
Με τη… δευτέρα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία-EURO και Ολυμπιακοί Αγώνες επηρεάζουν την τουριστική κίνηση
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Μαρία Παναγιώτου στις Βρυξέλλες
Εργασίες στον παρακαμπτήριο Λεμεσού και στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού
Πραγματοποιείται η δεύτερη διοργάνωση Γηρι-Ολυμπιακών-Στο επίκεντρο η ενεργός γήρανση
«Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον φόβο του καρκίνου με ελπίδα»
Την Πέμπτη η τελετή επαναπατρισμού λειψάνων Ελλαδιτών πεσόντων στην Κύπρο
Νέα συνάντηση ΟΚΥπΥ-νοσηλευτών στις 6 Ιουνίου-Στο επίκεντρο η εξοικονόμηση προσωπικού