BINTEO: Πώς έγινε η ομοφοβική επίθεση σε δύο τρανς από πλήθος νεαρών-Υβρεις, απειλές και χτύπημα

Ήταν λίγο πριν από τις 10 το βράδυ όταν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη δύο τρανσέξουαλ δέχθηκαν αρχικά λεκτική επίθεση και στη συνέχεια σωματική από πλήθος νεαρών που ήταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομοφοβική επίθεση ξεκίνησε με το πλήθος το νεαρών να καταφέρεται με αισχρές εκφράσεις εναντίον των δύο θυμάτων. Τους αποκαλούσαν «τρ@@@@@@, π@@@@@@». Ωστόσο στη συνέχεια τα αίματα άναψαν όταν ένας νεαρός από το πλήθος πλησίασε τους δύο τρανσέξουαλ και έφτυσε στο πρόσωπο τον έναν. Η αντίδραση του θύματος ήταν να πετάξει το παγωτό που κρατούσε στο νεαρό και τότε η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Περίπου 150 άτομα τους κυνηγούσαν και τους απειλούσαν

Ένα εξαγριωμένο πλήθος περίπου 150 ατόμων καταδίωξαν τα δύο θύματα εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις. Οι δύο τρανσέξουαλ έσπευσαν να βρουν καταφύγιο σε ένα κατάστημα της πλατείας Αριστοτέλους, ωστόσο ο ένας νεαρός κατάφερε χτύπημα στο πρόσωπο στο ένα από τα θύματα. Στη συνέχεια το πλήθος των νεαρών συγκεντρώθηκε έξω από το κατάστημα συνεχίζοντας τις απειλές ενώ εκτόξευαν και μπουκάλια.

Λίγο αργότερα έφτασε μεγάλη αστυνομική δύναμη στο σημείο. Εγιναν 24 προσαγωγές με τις 21 να μετατρέπονται σε συλλήψεις.

Η ΕΛΑΣ για το περιστατικό της επίθεσης

Για το περιστατικό συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, μεταξύ αυτών 11 ανήλικοι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρονται τα εξής:

«Η άμεση κινητοποίηση και οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σχετικά με εν εξελίξει επεισόδιο που λάμβανε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους βραδινές ώρες χθες (09-03-2024), οδήγησε στη σύλληψη 21 ατόμων.

Πρόκειται για 12 αλλοδαπούς και 9 ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα κατά περίσταση αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα, εξύβρισης και απειλής, σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου 82Α του Ποινικού Κώδικα «Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι επιτέθηκαν λεκτικά και έρριψαν μπουκάλια σε βάρος δύο ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, ενώ άγνωστοι δράστες έπτυσαν και χτύπησαν ένα εξ αυτών. Οι αστυνομικές δυνάμεις που προσέτρεξαν στον τόπο του συμβάντος τα απομάκρυναν με ασφάλεια, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 24 προσαγωγές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα».

Πηγή: Iefimerida

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Άγρια ομοφοβική επίθεση σε δύο τρανς στην πλατεία Αριστοτέλους

Δειτε Επισης

Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Επανέρχεται ο Δρουσιώτης για την αγωγή από Αναστασιάδη-«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί»
ΒΙΝΤΕΟ: Φρικτό θανατηφόρο στην Ελλάδα, 30χρονος προσέκρουσε σε νταλίκα για να αποφύγει πεζό
ΒΙΝΤΕΟ: Έξι χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι και η κατάσταση παραμένει η ίδια
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά