Σάλος με τις δηλώσεις του Πάπα για διαπραγμάτευση των Ουκρανών και... λευκή σημαία-«Μαριονέτα του Πούτιν»

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στην ελβετική τηλεόραση, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ποντίφικας δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι ισχυρότερος εκείνος που αναγνωρίζει την κατάσταση, σκέφτεται τον λαό, έχει το θάρρος να "σηκώσει λευκή σημαία", να διαπραγματευτεί. Σήμερα μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση, με τις ισχυρότερες διεθνείς δυνάμεις. Η λέξη διαπραγμάτευση είναι λέξη θάρρους».

Ερωτηθείς σχετικά με όσους, στην Ουκρανία, κάνουν αναφορά στο ενδεχόμενο «να υψωθεί λευκή σημαία», ο Φραγκίσκος πρόσθεσε: «Όταν βλέπεις (....) ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να έχεις το θάρρος να διαπραγματευθείς. Μπορεί να νιώθεις ντροπή αλλά με πόσους άλλους νεκρούς θα λήξει όλο αυτό; Πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση εγκαίρως, αναζητώντας μια χώρα που να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να μεσολαβήσουν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Τουρκία έχει αυτοπροταθεί, όπως και άλλες χώρες. Μην ντρέπεσθε να διαπραγματευθείτε, πριν η κατάσταση χειροτερέψει ακόμη περισσότερο».

Οι δήλωσεις μάλιστα, σχολιάστηκαν ιδιαιτέρως στα μέσα ενημέρωσης αλλά και στα social media. Ενδεικτικά μερικά posts στην πλατφόρμα Χ (Twitter):

tweet

tweet3

tweet7

tweet8

Ωστόσο υπήρχαν κι εκείνοι που συμμερίστηκαν την άποψή του.

tweet6

Η απάντηση του Βατικανού

Και μετά τις αντιδράσεις, ο υπεύθυνος της αίθουσας Τύπου του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου στην ελβετική τηλεόραση, σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

«O Πάπας χρησιμοποίησε τον όρο "λευκή σημαία", κάνοντας και πάλι χρήση της εικόνας που επέλεξε ο δημοσιογράφος, για να αναφερθεί στην λήξη των εχθροπραξιών, την εκεχειρία που επιτυγχάνεται με το θάρρος της διαπραγμάτευσης».

«Αναφερόμενος σε κάθε εμπόλεμη κατάσταση, ο Πάπας τόνισε με σαφήνεια ότι η διαπραγμάτευση δεν αποτελεί ποτέ παράδοση», πρόσθεσε ο Μπρούνι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ εξετάζει αποστολή ακόμη μιας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Στους τέσσερις οι νεκροί μετά την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Eternity C»
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν
Εκατοντάδες τραυματίες από τη φωτιά στη Μασσαλία-Φόβοι ότι ο Μιστράλ θα τη θέσει ξανά εκτός ελέγχου
Τουλάχιστον 161 αγνοούμενοι και 110 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας
Μυστήριο με τον θάνατο 35χρονου που τον «ρούφηξε» κινητήρας αεροσκάφους στο Μπέργκαμο
Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Από φλεγόμενο όχημα ξεκίνησε η πυρκαγιά που μαίνεται στη Μασσαλία-Η νύχτα θα είναι κρίσιμη
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα