Σάλος με τις δηλώσεις του Πάπα για διαπραγμάτευση των Ουκρανών και... λευκή σημαία-«Μαριονέτα του Πούτιν»

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στην ελβετική τηλεόραση, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ποντίφικας δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι ισχυρότερος εκείνος που αναγνωρίζει την κατάσταση, σκέφτεται τον λαό, έχει το θάρρος να "σηκώσει λευκή σημαία", να διαπραγματευτεί. Σήμερα μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση, με τις ισχυρότερες διεθνείς δυνάμεις. Η λέξη διαπραγμάτευση είναι λέξη θάρρους».

Ερωτηθείς σχετικά με όσους, στην Ουκρανία, κάνουν αναφορά στο ενδεχόμενο «να υψωθεί λευκή σημαία», ο Φραγκίσκος πρόσθεσε: «Όταν βλέπεις (....) ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να έχεις το θάρρος να διαπραγματευθείς. Μπορεί να νιώθεις ντροπή αλλά με πόσους άλλους νεκρούς θα λήξει όλο αυτό; Πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση εγκαίρως, αναζητώντας μια χώρα που να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να μεσολαβήσουν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Τουρκία έχει αυτοπροταθεί, όπως και άλλες χώρες. Μην ντρέπεσθε να διαπραγματευθείτε, πριν η κατάσταση χειροτερέψει ακόμη περισσότερο».

Οι δήλωσεις μάλιστα, σχολιάστηκαν ιδιαιτέρως στα μέσα ενημέρωσης αλλά και στα social media. Ενδεικτικά μερικά posts στην πλατφόρμα Χ (Twitter):

tweet

tweet3

tweet7

tweet8

Ωστόσο υπήρχαν κι εκείνοι που συμμερίστηκαν την άποψή του.

tweet6

Η απάντηση του Βατικανού

Και μετά τις αντιδράσεις, ο υπεύθυνος της αίθουσας Τύπου του Βατικανού, Ματέο Μπρούνι, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου στην ελβετική τηλεόραση, σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

«O Πάπας χρησιμοποίησε τον όρο "λευκή σημαία", κάνοντας και πάλι χρήση της εικόνας που επέλεξε ο δημοσιογράφος, για να αναφερθεί στην λήξη των εχθροπραξιών, την εκεχειρία που επιτυγχάνεται με το θάρρος της διαπραγμάτευσης».

«Αναφερόμενος σε κάθε εμπόλεμη κατάσταση, ο Πάπας τόνισε με σαφήνεια ότι η διαπραγμάτευση δεν αποτελεί ποτέ παράδοση», πρόσθεσε ο Μπρούνι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη ο Χριστοδουλίδης-Προετοιμασία πριν την διευρυμένη
ΒΙΝΤΕΟ: Ελέφαντας σε αμόκ έπεσε πάνω στο πλήθος σε φεστιβάλ στην Ινδία
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς για δολοφονία Θανάση-Προκλήσεις και βαριές κουβέντες από τον τότε σταθμάρχη
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ στη Γαλλία-Πάνω από 2,5 εκατ. ανακλήσεις
Δικαστήριο στο Ισραήλ απέρριψε το αίτημα Νετανιάχου για διακοπή της δίκης του για διαφθορά
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του
Ο ΠΟΥ μετέφερε, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, ιατρικά εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας
Viral το βίντεο με τις γκριμάτσες της Τζόρτζια Μελόνι στη Σύνοδο Κορυφής του NATO
Υπό οκταήμερη κράτηση επτά ανήλικοι για την αιματηρή συμπλοκή σε parking στη Λάρνακα