Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για την πρόοδο των συνομιλιών εκεχειρίας

Αντικρουόμενες παραμένουν οι πληροφορίες για την πρόοδο των συνομιλιών για εκεχειρία στη Γάζα και για την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από την οργάνωση Χαμάς.

Συγκεκριμένα, δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδίδουν ισραηλινά μέσα, αναφέρουν ότι η στασιμότητα των συνομιλιών οφείλεται στην άρνηση της Χαμάς να παραδώσει ονομαστικό κατάλογο των Ισραηλινών ομήρων που βρίσκονται ακόμα εν ζωή. Παράλληλα, η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές, μετέδωσε απόψε στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων ότι η Χαμάς φέρεται να κωλυσιεργεί στις συνομιλίες προκειμένου η αποφυλάκιση των Παλαιστινίων κρατουμένων στις φυλακές ασφαλείας του Ισραήλ να συμπέσει χρονικά με την περίοδο του Ιερού Μήνα του Ραμαζανίου για να αυξήσει την δημοτικότητά της στην παλαιστινιακή κοινή γνώμη στη Δυτική Όχθη.

Από την άλλη, σημερινό δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας του Λιβάνου Αλ-Αχμπάρ επικαλείται αραβικές διπλωματικές πηγές που αναφέρουν ότι οι παρασκηνιακές συνομιλίες στην Ντόχα συνεχίζονται και ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες στο Κάιρο για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Στο μεταξύ, το ένοπλο επεισόδιο που σημειώθηκε στο βόρειο τμήμα της Γάζας ενόσω εισέρχονταν οχήματα με ανθρωπιστική βοήθεια, περιγράφεται από Ισραηλινούς αξιωματούχους και τοπικά ΜΜΕ ως ένα γεγονός για το οποίο δεν ευθύνεται ο ισραηλινός στρατός και ότι η πλειονότητα των θυμάτων προέρχεται τόσο από Παλαιστινίους ενόπλους που επιτέθηκαν κατά του πλήθους που είχε περικυκλώσει τα οχήματα για να συλλέξουν ανθρωπιστική βοήθεια , όσο και από το γεγονός ότι οι άμαχοι ποδοπατήθηκαν μεταξύ τους στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν για τον εαυτό τους βασικά αγαθά για τη διαβίωσή τους.

Η κρατική ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε απόψε ότι ο στρατός και η πολιτική ηγεσία επεξεργάζονται σχέδιο που θα προβλέπει τη διαφύλαξη της τάξης στις περιοχές της Γάζας, στις οποίες θα φτάνει η ανθρωπιστική βοήθεια, από ένοπλες 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους στη Γαλλία
CrowdStrike: Το 97% των συστημάτων που επηρεάστηκαν από το σφάλμα έχουν επανέλθει
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Κεραυνοί Ερντογάν κατά Νετανιάχου-«Ντροπή σε όσους χειροκροτούν τον Χίτλερ της εποχής μας στο Κογκρέσο»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Παρέλυσε το Παρίσι από το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους-Χάος στους σταθμούς πριν την έναρξη των Ολυμπιακών
Απειλή για βόμβα στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare Du Nord του Παρισιού
Απέσυρε το Ηνωμένο Βασίλειο την ένσταση κατά του διεθνούς εντάλματος σύλληψης του Νετανιάχου
Πώς το Παρίσι καθάρισε τον Σηκουάνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες-Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που ξόδεψαν
Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας για λόγους ασφαλείας