Πληροφορίες για τα προγράμματα συνδρομής σε Facebook-Instagram ζητά η Κομισιόν

Αίτημα παροχής πληροφοριών στη Meta γύρω από το πώς λειτουργούν οι επιλογές συνδρομής στις πλατφόρμες Facebook και Instagram, και στο ποιες ενέργειες συμμόρφωσης έχει προχωρήσει όσον αφορά τις πρακτικές που αφορούν τη διαφήμιση στα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βάση του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες (Digital Services Act - DSA).

Η Επιτροπή ζητά συγκεκριμένα λεπτομέρειες για τη λειτουργία των σχεδίων «subscription for no ads» (συνδρομή έναντι μη διαφήμισης), και ειδικότερα σε σχέση με τα συστήματα και τις εκτιμήσεις κινδύνου που έγιναν πριν τεθεί σε εφαρμογή το νέο μοντέλο συνδρομής.

Το αίτημα δίνει επίσης συνέχεια σε ερωτήματα που είχαν τεθεί τον Οκτώβριο στη Meta, και αφορούν θέματα όπως την ανάρτηση και τους ελέγχους κατά τρομοκρατικού περιεχομένου, τη διαχείριση κινδύνων που σχετίζονται με το δημόσιο διάλογο και τις εκλογικές διαδικασίες και την προστασία των ανηλίκων.

Η Κομισιόν ζητά επίσης διευκρινίσεις για τη μεθοδολογία των εκθέσεων της Meta για αξιολόγηση των κινδύνων και των μέτρων αντιμετώπισης, καθώς και για την προστασία των ανηλίκων, θέματα που αφορούν τις εκλογές και τα χειραγωγημένα μέσα ενημέρωσης.

Ζητείται επιπλέον από τη Meta να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την πρακτική της λεγόμενης σκιώδους απαγόρευσης και την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας Threads.

Η εταιρία θα έχει μέχρι τις 22 Μαρτίου για να απαντήσει στα νέα αιτήματα, και μέχρι τις 15 Μαρτίου για να δώσει συνέχεια στις πληροφορίες που η Κομισιόν είχε ζητήσει τον Οκτώβριο. Σε περίπτωση που Κομισιόν διαπιστώσει πως οι πληροφορίες που παρέχονται είναι ανακριβείς, ελλιπείς ή παραπλανητικές, μπορεί να προχωρήσει σε επιβολή προστίμων, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απαντήσεις εντός της προθεσμίας μπορούν να επιβληθούν περιοδικές χρηματικές ποινές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρεις Ρώσοι έκαναν ρεκόρ πέφτοντας με αλεξίπτωτα από τη στρατόσφαιρα στον Βόρειο Πόλo (pics)
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
Σε γνωστό ιστότοπο fake news βασίστηκε ο χρησμός του Έλον Μασκ για πληθυσμιακή κατάρρευση της Ελλάδας
Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-Eπιβεβαιώνει η NASA
Προειδοποίηση Apple για επιχείρηση υποκλοπών σε 92 χώρες
Οι μαζικοί γάμοι, οι παράξενες αντιδράσεις ζώων και οι θεαματικές εικόνες από την έκλειψη Ηλίου
LIVΕ/BINTEO: Η ολική έκλειψη ηλίου μέσω της NASA-Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για το σπάνιο φαινόμενο
Η Meta θα αναγνωρίζει τα περιεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί με Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Microsoft προειδοποιεί πως η Κίνα θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για να παρέμβει στις εκλογές στις ΗΠΑ