Διευκρινίσεις για το μπάζωμα στα Τέμπη από Μαρινάκη-Κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «τυμβωρυχία»

Σε άρνηση εκ μέρους της κυβέρνησης της καταγγελίας ότι ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος έδωσε εντολή για μπάζωμα του σημείου όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών προχώρησε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων του δυστυχήματος Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της στο δυστύχημα, προχώρησε στην καταγγελία ότι η εντολή για το μπάζωμα του συγκεκριμένου σημείου δόθηκε από τον κ. Τριαντόπουλο.

Ο ίδιος ο κ. Τριαντόπουλος, με σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν έδωσε καμία τέτοια εντολή, ότι δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα και ότι αυτή η απόφαση λήφθηκε από τους αρμόδιους αξιωματούχους που συμμετείχαν στο συντονιστικό.

Από την πλευρά του, και ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη καταγγελία, υποστήριξε ότι «δεν δόθηκε ποτέ καμία εντολή ούτε από τον κ. Τριαντόπουλο, ούτε από κανένα άλλο μέλος της Κυβέρνησης».

«Όλες οι ενέργειες οι οποίες έγιναν, από ένα σημείο και μετά, ήταν ενέργειες στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αναγκών με βασικό γνώμονα τη διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων μετά από αυτό το τραγικό δυστύχημα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εναπόθεσε στη Δικαιοσύνη την απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα, ενώ έκανε λόγο για ψευδείς ειδήσεις που διακινούνται, οι οποίες προκαλούν αναταραχή στους συγγενείς.

Ακόμη, υποστήριξε ότι το μπάζωμα του σημείου ήταν μια επιχειρησιακή απόφαση, η οποία, κατά τον ίδιο, «δεν έγινε με κανένα σκοπό συγκάλυψης» αλλά για να προχωρήσουν οι έρευνες γρήγορα «ώστε να βρεθούν άνθρωποι όσο το δυνατόν νωρίτερα και, ενδεχομένως να διασωθούν κάποιοι εξ αυτών».

Επίσης, κατηγόρησε για λαϊκισμό τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης των Τεμπών.

«Το να διακινούμε θεωρίες συνωμοσίας και να παίζουμε με τον πόνο των συγγενών δεν είναι και κάτι το οποίο το θεωρώ τίμιο να συμβαίνει και, δυστυχώς, συμβαίνει και από κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Εγώ δεν γνωρίζω μέχρι τώρα να προκύπτει ότι κάποιος επί σκοπώ έδωσε μια τέτοια εντολή, έκανε μια τέτοια ενέργεια για να κουκουλώσει κάτι», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε οξείς τόνους, απέδωσε στην αντιπολίτευση απόπειρα «τυμβωρυχίας».  «Ντροπή είναι να επιλέγεις νεκρούς και να κάνεις καριέρα στο όνομα κάποιων εξ αυτών. Ντροπή είναι να κάνεις πολιτική και καμπάνιες πάνω στον πόνο ανθρώπων», ανέφερε ο ίδιος.

«Από την πρώτη στιγμή το έχουμε πει, συνεχίζουμε να το λέμε και το εννοούμε, όλα στο φως, όλα να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με τον ανεξάρτητο ρόλο της», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Της έκοψαν τα φρένα για να τη σκοτώσουν-Πώς κατάφερε να σταματήσει το αυτοκίνητο
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικό το πρόγραμμα visa express για Τούρκους επισκέπτες σε Αιγαίο
Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τα Τέμπη
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Έως και τις 29 Απριλίου οι εγγραφές για επιστολική ψήφο στην Ελλάδα
Πειθαρχική έρευνα κατά Εισαγγελέως στην υπόθεση των Τεμπών
Στις 22 Απριλίου η συνάντηση για ΜΟΕ Ελλάδα-Τουρκίας
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία