Διατηρούν τις θέσεις τους οι ιδιώτες εκπαιδευτικοί που δεν είχαν αντιστοιχία πτυχίου

Διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα, που δεν είχαν αντιστοιχία του πτυχίου τους, αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΣΕΚ (ΟΙΥΚ – ΣΕΚ), η οποία υπογραμμίζει ότι οι προσπάθειες της δικαιώθηκαν.

Όπως αναφέρειται σε ανακοίνωση της ΟΙΥΚ – ΣΕΚ, μετά από παρεμβάσεις και έντονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας έχει ψηφιστεί στη χθεσινή συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, τροποποίηση του περί Ιδιωτικών Σχολείων νόμο του 2019.

Με την τροποποίηση της νομοθεσίας, σημειώνεται, θα διατηρήσουν την θέση εργασίας τους δεκάδες εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων, που με βάση τις πρόνοιες της προηγούμενης νομοθεσίας του 2019, σε περίπτωση που δεν προχωρούσαν σε διαδικασία αντιστοιχίας του πτυχίου τους, δεν θα μπορούσαν να εργοδοτηθούν σε διδακτικά καθήκοντα και θα κινδύνευαν να απωλέσουν την θέση εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, η τροποποίηση της νομοθεσίας αναφέρει ότι «το διδακτικό προσωπικό που εργοδοτείτο σε ιδιωτικά σχολεία όλων των βαθμίδων πριν από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του περί Ιδιωτικών Σχολείων Νόμου του 2019 και το οποίο συνεχίζει να εργοδοτείται σε ιδιωτικά σχολεία, δύναται να μην κατέχει τα ίδια ακαδημαϊκά προσόντα με το διδακτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων για τη διδασκαλία στο γνωστικό αντικείμενο που διδάσκει».

Η τροποποίηση της νομοθεσίας, που επί της ουσίας διατηρεί τις θέσεις εργασίας αριθμού εκπαιδευτικών, επιτεύχθηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, και με την καταλυτική συμβολή των μελών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής που προέρχονται από τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ οι οποίοι υιοθέτησαν την ολότητα των θέσεων της ΟΙΥΚ – ΣΕΚ.

Η Ομοσπονδία ευχαριστεί επίσης το Υπουργείο Παιδείας καθώς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους, που στη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής, ψήφισαν υπέρ της τροποποίηση της νομοθεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος