Διατηρούν τις θέσεις τους οι ιδιώτες εκπαιδευτικοί που δεν είχαν αντιστοιχία πτυχίου

Διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα, που δεν είχαν αντιστοιχία του πτυχίου τους, αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κύπρου ΣΕΚ (ΟΙΥΚ – ΣΕΚ), η οποία υπογραμμίζει ότι οι προσπάθειες της δικαιώθηκαν.

Όπως αναφέρειται σε ανακοίνωση της ΟΙΥΚ – ΣΕΚ, μετά από παρεμβάσεις και έντονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας έχει ψηφιστεί στη χθεσινή συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, τροποποίηση του περί Ιδιωτικών Σχολείων νόμο του 2019.

Με την τροποποίηση της νομοθεσίας, σημειώνεται, θα διατηρήσουν την θέση εργασίας τους δεκάδες εκπαιδευτικοί ιδιωτικών σχολείων, που με βάση τις πρόνοιες της προηγούμενης νομοθεσίας του 2019, σε περίπτωση που δεν προχωρούσαν σε διαδικασία αντιστοιχίας του πτυχίου τους, δεν θα μπορούσαν να εργοδοτηθούν σε διδακτικά καθήκοντα και θα κινδύνευαν να απωλέσουν την θέση εργασίας τους.

Συγκεκριμένα, η τροποποίηση της νομοθεσίας αναφέρει ότι «το διδακτικό προσωπικό που εργοδοτείτο σε ιδιωτικά σχολεία όλων των βαθμίδων πριν από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του περί Ιδιωτικών Σχολείων Νόμου του 2019 και το οποίο συνεχίζει να εργοδοτείται σε ιδιωτικά σχολεία, δύναται να μην κατέχει τα ίδια ακαδημαϊκά προσόντα με το διδακτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων για τη διδασκαλία στο γνωστικό αντικείμενο που διδάσκει».

Η τροποποίηση της νομοθεσίας, που επί της ουσίας διατηρεί τις θέσεις εργασίας αριθμού εκπαιδευτικών, επιτεύχθηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, και με την καταλυτική συμβολή των μελών της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής που προέρχονται από τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ οι οποίοι υιοθέτησαν την ολότητα των θέσεων της ΟΙΥΚ – ΣΕΚ.

Η Ομοσπονδία ευχαριστεί επίσης το Υπουργείο Παιδείας καθώς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους, που στη συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής, ψήφισαν υπέρ της τροποποίηση της νομοθεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»