Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Νικόλα Παπαδόπουλου-Ελένης Θεοχάρους

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Συνεργασία για Σταθερότητα» που έχει αναλάβει το ΔΗΚΟ ενόψει της νέας προσπάθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, είχε σήμερα συνάντηση με την πρώην Ευρωβουλευτή και πρώην βουλευτή, Δρ Ελένη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την Δρα Θεοχάρους για μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ανέφερε ότι, «μέσα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που αναπτύξαμε πραγματοποιούμε επαφές με σημαντικές προσωπικότητες με τις οποίες επιθυμούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς για τις εξελίξεις στο εθνικό μας θέμα. Διανύουμε» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, «μια κρίσιμη περίοδο του Κυπριακού, μια περίοδο που δυστυχώς διαπιστώνουμε καθημερινά τη συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία και επεκτατικότητα. Αλλά από την άλλη» συνέχισε «μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας, έχουμε τις πρώτες θετικές πρωτοβουλίες, την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για μια ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό και τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών η οποία θα επισκεφτεί την Κύπρο για να έχει επαφές και με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων.»

«Είναι επομένως ορθό» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «να στηρίξουμε αυτές τις πρωτοβουλίες και θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων με διάφορες προσωπικότητες που είχαν ενασχόληση στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι θετική ως προς την συνδιαμόρφωση μιας συλλογικής προσπάθειας έτσι ώστε να περάσουν οι σωστές θέσεις.»

Από την πλευρά της η Δρ Θεοχάρους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για την πρόσκληση να συζητήσουν τα τεκταινόμενα όσον αφορά το Κυπριακό και αναφέροντας ότι «οι άνθρωποι που αγωνιούν σε αυτό τον τόπο για την πορεία του Κυπριακού δυστυχώς όσο περνά ο καιρός λιγοστεύουν», χαρακτήρισε «σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρχει ένας συντονισμός για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη βελτίωση των προοπτικών επίλυσης του κυπριακού προβλήματος».

Δειτε Επισης

ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης
Κ. Κόμπος: Εξαιρετικά ανήσυχη για κατάσταση στη Γάζα η Κύπρος
«Στο δρόμο προς την Ευρώπη, η Τουρκία έχει και πάλι μπροστά της την Κύπρο»
Έδωσαν τα χέρια Κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι για την απασχόληση αλλοδαπών
Υπ. Ενέργειας: Μετά τη λειτουργία του Great Sea Interconnector η όποια επιβάρυνση
Οι αντιδράσεις κομμάτων για την κρίση στο μέτωπο Ελεγκτή και Εισαγγελίας-Καλεί ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλία το ΑΚΕΛ
Σύγκρουση συμφέροντος για λειτουργό της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου-Ζητά έρευνα από ΥΣ η Ελεγκτική
Με κατά βούληση πάει το ΔΗΚΟ για τον ΕΟΑ Αμμοχώστου-Οι εκλεκτοί για δημαρχίες και αντιδημαρχίες