Πώς τοποθετείται για την αναστολή δίωξης του Κιουσάρτ η Αννίτα-«Δεν κρίνεται από εμάς, αλλά από τη Δικαιοσύνη»

Η μοναδική οδός είναι η επίλυση του Κυπριακού, ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στην Παιδοογκολογική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, στη Λευκωσία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αναστολή της ποινικής δίωξης του Τουρκοκύπριου δικηγόρου Ακάν Κιουρσάτ, η κ. Δημητρίου σημείωσε ότι «αυτό δεν κρίνεται από εμάς, έχει κριθεί από τη Δικαιοσύνη, έχουν δοθεί οι ανάλογες απαντήσεις». 

Μιλώντας για την πολιτική διάσταση του θέματος, η Αννίτα Δημητρίου υπέδειξε ότι η μοναδική οδός είναι η επίλυση του Κυπριακού, κάνοντας λόγο για τον σφετερισμό των ελληνοκυπριακών περιουσιών, τα τετελεσμένα που επιχειρούνται καθημερινά επί του εδάφους και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για «τα δεδομένα τα οποία είναι χειρότερα που έχουμε να διαχειριστούμε κάθε χρόνο». 

Εν συνεχεία, επεσήμανε πως με την κάθοδο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ και τον δεύτερο κύκλο επαφών της, "όλα αυτά που τεκταίνονται στην περιοχή μάς κάνουν να συνειδητοποιήσουμε περισσότερο από ποτέ ότι υπάρχει αναγκαιότητα εγκαθίδρυσης της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας, της επανένωσης και απελευθέρωσης του τόπου μας». Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος». 

«Εμείς τουλάχιστον, όπου και αν ανήκουμε, θα πρέπει να αναλάβουμε αυτήν την ευθύνη και ως νομοθετική εξουσία και ως πολιτικά όντα», σημείωσε η κ. Δημητρίου, εκφράζοντας την ευχή «να υπάρξει δρομολόγηση μιας ορθής διπλωματικής στρατηγικής διαδικασίας στη βάση των ψηφισμάτων, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, που είναι το συμφωνημένο πλαίσιο, και από πλευράς της Κυβέρνησης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές