Μέτρα πρόληψης για προστασία από κουνούπια προτείνει ο Δήμος Λευκωσίας

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των ανέσεων των δημοτών, η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λευκωσίας καλεί το κοινό να εφαρμόσει μέτρα πρόληψης για την ανεπιθύμητη εμφάνιση των κουνουπιών, καθώς και μέτρα προσωπικής προστασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η σύσταση αυτή κρίνεται αναγκαία μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας.

Τέτοια μέτρα είναι η επιδιόρθωση ή αντικατάσταση φθαρμένων καλυμμάτων των αποχετευτικών φρεατίων και ορθό κλείσιμο, στεγανό κλείσιμο όλων των πηγαδιών και έλεγχος και κάλυψη όλων των δοχείων συγκέντρωσης/ φύλαξης νερού, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους (βαρέλια, πλαστικά δοχεία).

Επίσης, η επιδιόρθωση ή αντικατάσταση των κατεστραμμένων ντεπόζιτων νερού και το ερμητικό κλείσιμό τους, ο καθαρισμός της αυλής και απομάκρυνση των άχρηστων αντικειμένων και της άγριας βλάστησης και έλεγχος της αυλής και άδειασμα όπου υπάρχει συγκράτηση νερού (πιατάκια γλαστρών, ποτιστήρια, λάστιχα οχημάτων, σιντριβάνια, πισίνες κλπ).

Ακόμη, τοποθέτηση ειδικών ψαριών (καμπούσια) στις δεξαμενές νερού και τοποθέτηση δικτυωτών πλεγμάτων προστασίας στα εξωτερικά ανοίγματα της οικίας (πόρτες, παράθυρα).

Επίσης, για την προσωπική προστασία όλων, στην ύπαιθρο συστήνεται να προτιμώνται ρούχα που καλύπτουν το δέρμα, να χρησιμοποιούνται εντομοαπωθητικά σπρέι στην ακάλυπτη επιδερμίδα όταν χρειάζεται και να εφαρμόζονται κατάλληλα εντομοαπωθητικά προϊόντα ή κεριά σε εξωτερικούς χώρους, τηρώντας πάντοτε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή.

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε Σταθμός Ανταπόκρισης Πολιτικής Άμυνας στην κοινότητα Φοινιού
Μοιράστηκαν 65.000 μερίδες φαγητού σε 60 οικογένειες σε τέσσερα χρόνια-Η πρωτοποριακή δράση SaveOurFood
Αδήριτη ανάγκη η δημιουργία προγράμματος στήριξης παραβατών μαθητών-Υπό παρακολούθηση το ΥΠΑΝ
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα και άνεμου στο καιρικού μενού-Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Θλίψη στο χώρο του πολιτισμού-Έφυγε από τη ζωή η ιστορικός τέχνης Ελένη Νικήτα
Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση