Συνεχίζεται η παραχώρηση «αδειών» για αγορά ακινήτων σε αλλοδαπούς στα κατεχόμενα

«Άδεια αγοράς ακίνητης περιουσίας» σε 399 αλλοδαπούς υπηκόους παραχωρήθηκε με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί αναφέρει ότι το «υπουργικό συμβούλιο» παραχώρησε άδειες ακίνητης περιουσίας σε συνολικά 399 άτομα, εκ των οποίων οι 382 είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι υπόλοιποι 17 είναι υπήκοοι τρίτων κρατών.

Η απόφαση του «υπουργικού» δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» και γράφει ότι η άδεια αφορά 399 άτομα, εκ των οποίων 382 άτομα τουρκικής υπηκοότητας και 17 άτομα υπηκοότητας τρίτου κράτους, «των οποίων τα ονόματα και τα στοιχεία της ακίνητης ιδιοκτησίας που επιθυμούν να αγοράσουν, αναφέρονται στον κατάλογο που επισυνάπτεται στην εισήγηση, με βάση τα όσα αναφέρονται στην εισήγηση».

Εξάλλου, το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε να κηρύξει ως «απαγορευμένους μετανάστες» τους κινεζικής καταγωγής Liangyong Li και Yun Wu. Στο κείμενο της απόφασης που δημοσιεύτηκε στην «επίσημη εφημερίδα», αναφέρεται ότι οι Liangyong Li και Yun Wu, οι οποίοι κηρύχθηκαν «απαγορευμένοι μετανάστες», επέδειξαν συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο το κοινό και αποτελεί εχθρότητα προς το «κράτος».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Η ΕΚΥΣΥ καταγγέλλει ότι το Υπ. Εργασίας δεν αποδέχτηκε αίτημα για επίσπευση πληρωμής συντάξεων Μαΐου
Νίκος Τορναρίτης για Μακαρίου: «Η εικόνα της περιοχής δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες»
Η Κύπρος παρέλαβε σκυτάλη για φιλοξενία της Ευρωπαϊκής Ημέρας για τη Θάλασσα 2026
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελία Accept Κύπρου-Συνθήματα κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε εκδήλωση
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 38 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος
Το νέο σχίσμα των πιστών, ο κλάδος ελαίας με αστερισκό του Αρχιεπισκόπου και η κρίσιμη απόφαση του Τυχικού
Μετά το μπέρδεμα στο Lady’s Mile ξεκινά η συνεργασία των αρμοδίων-Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις παραλίες
Έντονος προβληματισμός για τις φωτιές στα σχολεία-Συνεχίζεται η εγκατάσταση καμερών
Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Μαρτυρίες γυναικών για το τραύμα της εισβολής στην Κύπρο θα ακούσει επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου