Διαμαρτυρία Ιταλών αγροτών με τρακτέρ μπροστά από το Κολοσσαίο-Πορεία στον περιφερειακό της Ρώμης

Τέσσερα τρακτέρ έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης, όπως είχε ανακοινωθεί χθες, Πέμπτη, το βράδυ, και διέσχισαν κεντρικούς δρόμους κοντά στο Κολοσσαίο, τον σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι και τον χώρο του πρώην ρωμαϊκού σταδίου Τσίρκο Μάσιμο.

Πρόκειται για συμβολική διαμαρτυρία, αλλά και για σαφές αίτημα προς την κυβέρνηση της Ρώμης, να αρχίσει διάλογο με τους διαδηλωτές.

Σήμερα το βράδυ θα οργανωθεί κινητοποίηση, πάντα με τρακτέρ, στον περιφερειακό δρόμο γύρω από την Αιώνια Πόλη. Όπως υπογραμμίζουν οι αγρότες, καταβάλλεται προσπάθεια με στόχο να μπορέσει να περιοριστεί, όσο γίνεται περισσότερο, η ταλαιπωρία των πολιτών.

Παράλληλα, οι διαδηλωτές θέλουν να διαπιστώσουν αν η κυβέρνηση Μελόνι θέλει να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων τους, αρχίζοντας από φοροαπαλλαγές για τους αγρότες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Απόψε, τέλος, το ιταλικό «κίνημα των τρακτέρ» ζητά να μπορέσει να πραγματοποιήσει παρέμβαση στο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σανρέμο. Δεν έχει γίνει σαφές έως τώρα, αν οι αγρότες θα πάρουν τον λόγο κατά την διάρκεια της εκπομπής της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai ή αν θα τους επιτραπεί μόνο να παραδώσουν ένα κείμενο για να διαβαστεί από τους παρουσιαστές. Οι διαδηλωτές ζητούν με έμφαση να μιλήσουν αδιαμεσολάβητα στο ιταλικό τηλεοπτικό κοινό.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ
Ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία για συνομιλίες με Ρωσία και Ουκρανία
Τραμπ: Εμπόδισα μια πυρηνική σύρραξη μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν
Πώς από ένα κουτί τσιγάρα έφθασαν στην εξιχνίαση δολοφονίας 48 χρόνια μετά
Η επόμενη μέρα της συμφωνίας ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς-Ερωτηματικό οι σπάνιες γαίες
ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν σε εμπορικό μορατόριουμ 90 ημερών-Ρίχνουν τους δασμούς κατά 115%
Ανακοίνωσε τη διάλυσή του και το τέλος του ένοπλου αγώνα κατά της Τουρκίας το ΡΚΚ
Διάψευση πως ο Μακρόν έκανε κοκαΐνη με τον Μερτς στο τρένο για Κίεβο-Τα βίντεο που προκάλεσαν θεωρίες συνωμοσίας