Η Μοσάντ δημοσιοποίησε βίντεο με ένοπλο της Χαμάς να παραδίδεται

Η Μοσάντ έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα βίντεο, στο οποίο ένοπλος της οργάνωσης Χαμάς περιγράφει τον τρόπο με τον οποίον αυτός και άλλα μέλη της οργάνωσης που κρύβονταν σε τούνελ στο Χαν Γιούνις παραδόθηκαν στον ισραηλινό στρατό.

Στο βίντεο που φέρει πάνω αριστερά το λογότυπο της Μοσάντ, απεικονίζεται με φόντο την ισραηλινή σημαία ο Σουλεϊμάν Αμπού Νάμερ, με το συνθηματικό του όνομα Αμπού Αλ-Μπάρα, να απαντά σε ερωτήσεις του Ισραηλινού ανακριτή, λέγοντας ότι «εκείνος και άλλα μέλη της οργάνωσης αποφάσισαν να παραδοθούν στον ισραηλινό στρατό» και για αυτό τον λόγο τοποθέτησαν τα όπλα τους στην είσοδο του τούνελ. Μέσα στο τούνελ ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ, αντιαρματικά πυρά και χειροβομβίδες. Όταν πλησίασαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες και άνοιξαν την καταπακτή του τούνελ, εκείνος και οι υπόλοιποι ένοπλοι της ομάδας κομάντος της Χαμάς, Αλ-Νούχμπα, σήκωσαν τα χέρια και παραδόθηκαν.

Το βίντεο, διάρκειας ενός λεπτού, ολοκληρώνεται με την ερώτηση του ανακριτή «αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στα υπόλοιπα μέλη της Χαμάς». Ο Αμπού Αλ-Μπάρα λέει ότι «καλεί όλα τα μέλη της Χαμάς να παραδοθούν, διαφορετικά αυτό που τους περιμένει είναι ο θάνατος».

Η οργάνωση Χαμάς δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση που σχετίζεται με το βίντεο που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε όλα τα ισραηλινά μέσα.

Παραίτηση ταγματάρχη

Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, ταγματάρχης που υπηρετούσε στο τμήμα μελετών στις μυστικές υπηρεσίες του ισραηλινού στρατού υπέβαλε την παραίτησή του.

Στην αναφορά που κατέθεσε αναφέρει ως αιτία της παραίτησής του την ανάληψη ευθύνης στο μέτρο που του αναλογεί για την αδυναμία πρόβλεψης της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Όπως μεταδίδει σήμερα η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, ως αποτέλεσμα της υποβολής παραίτησης, η ιεραρχία της υπηρεσίας του αποφάσισε να τον απαλλάξει προσωρινά από τα καθήκοντά με άδεια άνευ αποδοχών, έως ότου κριθεί το αίτημά του από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών