Αποτελεσματικό θεωρεί το σύστημα φωτοεπισήμανσης ο Υπουργός Μεταφορών

Τη σημαντικότητα και την αποτελεσματικότητα του συστήματος φωτοεπισήμανσης, επεσήμανε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας την Πέμπτη, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριου Χαρτσιώτη, στελεχών της Αστυνομίας και άλλων αρμόδιων Υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, ο κ. Βαφεάδης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του συστήματος φωτοεπισήμανσης, του οποίου μοναδικός σκοπός είναι να συμβάλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, και ιδιαίτερα στη μείωση των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Επιπλέον, το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας ενημερώθηκε ότι στις συμβολές, όπου είχαν τοποθετηθεί σταθερές κάμερες, το τελευταίο τρίμηνο του 2022 είχαν καταγραφεί κατά μέσο όρο 200 καταγγελίες την ημέρα, σε αντίθεση με 800, που καταγράφονταν τους πρώτους μήνες του ίδιου χρόνου. «Τα στοιχεία αυτά είναι ενθαρρυντικά» ως προς την αποτελεσματικότητα του εν λόγω μέτρου, τόνισε ο Υπουργός.

Ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση σε σχέση με τα λειτουργικά προβλήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης και, τόσο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όσο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επεσήμαναν την ανάγκη για καλύτερη ενημέρωση του κοινού. Αποφασίσθηκε όπως άμεσα προωθηθεί ενημέρωση σχετικά με τις παραμέτρους λειτουργίας του συστήματος, ενώ παράλληλα θα ληφθούν μέτρα για βελτίωση της σήμανσης στις συμβολές όπου έχει τοποθετηθεί το σύστημα αυτό.

Συζητήθηκε επίσης η πρακτική εφαρμογή της Νομοθεσίας για τις Συσκευές Προσωπικής Κινητικότητας (e-scooters) και τα ζητήματα, που ανέκυψαν από τη λειτουργία των εταιρειών ενοικίασης και λειτουργίας των συσκευών αυτών. Τονίστηκε η ανάγκη για ουσιαστική επιτήρηση των αδειοδοτήσεων των εταιρειών που έχουν παραχωρηθεί από τους Δήμους, καθώς και η γενικότερη αστυνόμευση της χρήσης.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανέδειξε την ανάγκη για επέκταση των Ζωνών Ορίου Ταχύτητας 30 Χ.Α.Ω. για ενθάρρυνση της ασφαλής χρήσης των Συσκευών Προσωπικής Κινητικότητας και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για υλοποίηση σχετικών εφαρμογών. Επιπρόσθετα, θα αξιολογηθεί η ανάγκη για τροποποιήσεις στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο σε συνεργασία με την Ένωση Δήμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τιμήθηκαν οι ήρωες της Φιλιάς και του Μάσαρη-«Τραγικές ιστορίες αυτοθυσίας και αγάπης»
ΑΗΚ: Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την πρόκληση της πυρκαγιάς στον Φαρμακά
Δεύτερος θάνατος από θερμοπληξία στην Κύπρο-Άλλα 3 πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση
Στο Παρίσι ο ΥΠΑΜ για τα εγκαίνια κυπριακού περιπτέρου σε διεθνή αμυντική έκθεση
Καιρός για παραλία και βουτιές-Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία
Έτσι θα γλυτώσουμε το 50% στους λογαριασμούς από τα κλιματιστικά-Θερμοκρασία, ταχύτητα και καθάρισμα
Δημιουργία Υφυπουργείου Ηλικιωμένων ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου
Βελτίωση στον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων ζητά η ΕΚΥΣΥ
Ηλικιωμένοι και άτομα σε ευάλωτες ομάδες οι ασθενείς με θερμοπληξία-Οι συστάσεις των ειδικών
Σκόνη και ψηλές θερμοκρασίες στο μενού του καιρού-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση