Συμπαράσταση στους ασθενείς με καρδιοπάθειες εξέφρασε η Βουλή

Τη συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων σε όλους τους ασθενείς με καρδιοπάθειες και στις οικογένειές τους και τη δέσμευση για συνέχιση της διαχρονικής προσπάθειας στήριξης των καρδιοπαθών, ενισχύοντας συνεχώς το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Σε αναφορά της προ ημερησίας διατάξεως της Ολομέλειας, η κ. Δημητρίου μίλησε για την 14η Φεβρουαρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών. 

Ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου εννέα στα χίλια παιδιά παγκοσμίως γεννιούνται με καρδιακή πάθηση. 

«Σήμερα, χάριν στη μεγάλη πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογικής εξέλιξης των απεικονιστικών εξετάσεων, οι ασθενείς με συγγενή καρδιοπάθεια απολαμβάνουν βελτιωμένες και εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες συμβάλουν στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής και τους επιτρέπουν να αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία», σημείωσε.

Επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας Συγγενών Καρδιοπαθειών, το κτίριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί με κόκκινο χρώμα την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου. 

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Στην παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας αναφέρθηκε επίσης η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, προ ημερησίας διατάξεως της Ολομέλειας, σημειώνοντας ότι το 2017 η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα θανάτου του σπουδαιότατου ποιητή Διονυσίου Σολωμού, θεσπίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

«Τιμούμε λοιπόν αύριο τη γλώσσα μας, που οι ρίζες της φτάνουν στα βάθη των αιώνων και παρ’ όλα αυτά παραμένει ενιαία, πλούσια και πάντα ζωντανή.  Η ελληνική έτεκεν και έθρεψε τον ελληνικό πολιτισμό και κατ’ επέκταση και τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό», σημείωσε η κ. Δημητρίου.

Πρόσθεσε ότι στην ελληνική δημιουργήθηκαν και εν τέλει κληροδοτήθηκαν σε όλη την ανθρωπότητα τα μεγίστης σημασίας έργα του αρχαίου πολιτισμού, τα έργα της λυρικής ποίησης, τα Ομηρικά έπη, το αρχαίο δράμα.  Στην ελληνική, συνέχισε, έχουν διατυπωθεί κάποιες από τις σπουδαιότερες φιλοσοφικές και πολιτικές ιδέες και μέσω αυτής διαδόθηκαν στα πέρατα της οικουμένης αξίες πανανθρώπινες και διαχρονικές.

«Χρέος μας», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, «να φανούμε αντάξιοι της βαριάς και πολύτιμης κληρονομιάς που μας δόθηκε, της ελληνικής γλώσσας, διαφυλάσσοντας πάντα στην ψυχή μας τα λόγια του Σολωμού: Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της