Συμπαράσταση στους ασθενείς με καρδιοπάθειες εξέφρασε η Βουλή

Τη συμπαράσταση της Βουλής των Αντιπροσώπων σε όλους τους ασθενείς με καρδιοπάθειες και στις οικογένειές τους και τη δέσμευση για συνέχιση της διαχρονικής προσπάθειας στήριξης των καρδιοπαθών, ενισχύοντας συνεχώς το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Σε αναφορά της προ ημερησίας διατάξεως της Ολομέλειας, η κ. Δημητρίου μίλησε για την 14η Φεβρουαρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών. 

Ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου εννέα στα χίλια παιδιά παγκοσμίως γεννιούνται με καρδιακή πάθηση. 

«Σήμερα, χάριν στη μεγάλη πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογικής εξέλιξης των απεικονιστικών εξετάσεων, οι ασθενείς με συγγενή καρδιοπάθεια απολαμβάνουν βελτιωμένες και εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες συμβάλουν στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής και τους επιτρέπουν να αντικρίζουν το μέλλον με αισιοδοξία», σημείωσε.

Επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας Συγγενών Καρδιοπαθειών, το κτίριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί με κόκκινο χρώμα την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου. 

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Στην παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας αναφέρθηκε επίσης η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, προ ημερησίας διατάξεως της Ολομέλειας, σημειώνοντας ότι το 2017 η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα θανάτου του σπουδαιότατου ποιητή Διονυσίου Σολωμού, θεσπίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

«Τιμούμε λοιπόν αύριο τη γλώσσα μας, που οι ρίζες της φτάνουν στα βάθη των αιώνων και παρ’ όλα αυτά παραμένει ενιαία, πλούσια και πάντα ζωντανή.  Η ελληνική έτεκεν και έθρεψε τον ελληνικό πολιτισμό και κατ’ επέκταση και τον σύγχρονο δυτικό πολιτισμό», σημείωσε η κ. Δημητρίου.

Πρόσθεσε ότι στην ελληνική δημιουργήθηκαν και εν τέλει κληροδοτήθηκαν σε όλη την ανθρωπότητα τα μεγίστης σημασίας έργα του αρχαίου πολιτισμού, τα έργα της λυρικής ποίησης, τα Ομηρικά έπη, το αρχαίο δράμα.  Στην ελληνική, συνέχισε, έχουν διατυπωθεί κάποιες από τις σπουδαιότερες φιλοσοφικές και πολιτικές ιδέες και μέσω αυτής διαδόθηκαν στα πέρατα της οικουμένης αξίες πανανθρώπινες και διαχρονικές.

«Χρέος μας», ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, «να φανούμε αντάξιοι της βαριάς και πολύτιμης κληρονομιάς που μας δόθηκε, της ελληνικής γλώσσας, διαφυλάσσοντας πάντα στην ψυχή μας τα λόγια του Σολωμού: Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβολή σχολίων ΚΔ για αξιολόγηση από ΣτΕ εφαρμογής Σύμβασης Πλαίσιο για Προστασία Εθνικών Μειονοτήτων
Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων για τα... 20 εκατοστά στη Γέφυρα της Καλαβασού
Διαβούλευση Υπ. Παιδείας για αναγνώριση στρατιωτικής θητείας σε εκπαιδευτικούς κρατών ΕΕ
Στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος στο ύψος της γέφυρας Καλαβασού-Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων
Πάνω από 20 χιλιάδες Ουκρανοί στην Κύπρο το 2025 λόγω του πολέμου
Νέα πρότυπα ΕΕ για ηλεκτρικές συσκευές για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση λογαριασμών
Στην Επιτροπή Οικονομικών οι άμεσες μεταφορές πιστώσεων σε ευρώ στην Ευρώπη
Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του ΔΣ του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, Πέτρος Μιχαηλίδης
Σεβασμός ΟΚΥπΥ στους νοσηλευτές-«Εργαζόμαστε για ένα σύστημα υγείας που τους ενισχύει»
«Πράξεις αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας»-Τιμήθηκαν οι έξι γυναίκες της ΕΦ που κατέγραψαν τις περισσότερες αιμοδοσίες