Ψηφοφορία στο Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ για το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών

Ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, για την επιλογή των έξι υποψηφίων που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, η Πολιτική Γραμματεία προώθησε προς το Πολιτικό Γραφείο κατάλογο με 15 ονόματα για να λάβει την τελική απόφαση, η οποία θα προωθηθεί προς επικύρωση στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη την Κυριακή.

Η Γραμματεία κατέληξε στα συγκεκριμένα πρόσωπα με βάση τα κριτήρια που είχε θέσει το Πολιτικό Γραφείο και κάλυπταν μια πλειάδα χαρακτηριστικών. Μεταξύ άλλων, εξετάστηκε η γεωγραφική κάλυψη, το ήθος, η δυνατότητα επικοινωνίας των θέσεων του κόμματος, καθώς και το φύλο, αφού απόφαση της ΕΔΕΚ είναι να συμπεριλάβει τουλάχιστον δύο γυναίκες στο ψηφοδέλτιό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου θα αποτελείται από τρεις εκλελεγμένους αξιωματούχους. Πρόκειται για τους δύο βουλευτές του κόμματος, Ηλία Μυριάνθους και Ανδρέα Αποστόλου, και τον δήμαρχο Πολεμιδίων Νίκο Αναστασίου. Με τα τρία αυτά πρόσωπα καλύπτει και τρεις διαφορετικές επαρχίες, καθώς ο κ. Μυριάνθους είναι βουλευτής Πάφου, ο κ. Αποστόλου βουλευτής Λάρνακας και ο κ. Αναστασίου, ο οποίος δεν θα διεκδικήσει εκ νέου αξίωμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι ο πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής των σοσιαλιστών στη Λεμεσό.

Από εκεί και πέρα, πληροφορίες εντός της ΕΔΕΚ αναφέρουν ότι προβάδισμα έχουν και οι περιπτώσεις της Βίβιαν Κανάρη και της Παντελίτσας Γιόκκα. Ωστόσο, αναμένεται πως η τελική σύνθεση θα αποφασιστεί στην κάλπη, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση που γίνεται ανά περίπτωση.

Δειτε Επισης

Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές