Πάνω από 1,600 μαθητές εξυπηρετούνται με το «Door to Door»-Σε πόσα σχολεία εφαρμόζεται

Σε όλη την Κύπρο έχει επεκταθεί το σχέδιο «Door to Door», που μεταφέρει μαθητές από το σπίτι τους στο σχολείο και αντίστροφά, ένα πρόγραμμα που είχε τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2022 και αφορά στη μεταφορά των μαθητών από την πόρτα του σπιτιού τους στην πόρτα του σχολείου και αντίστροφα, αφού την τρέχουσα σχολική χρονιά εξυπηρετεί 1,600 μαθητές σε συνολικά 23 σχολεία. Η μεγάλη απήχηση που έχει το σχέδιο έχει προκαλέσει ικανοποίηση στην Κυβέρνηση, που στοχεύει στην περαιτέρω εξάπλωσή του, τα επόμενα χρόνια.

Ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε γίνει από το βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργο Κουκουμά, επεσήμανε πως το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών Door to Door εφαρμόζεται σε 23 Δημοτικά σχολεία παγκύπρια, με τα περισσότερα σχολεία να βρίσκονται στη Λευκωσία.

1

Ο κ. Βαφεάδης επεσήμανε, δε, ότι παγκύπρια εξυπηρετούνται περίπου 1600 μαθητές καθημερινά. Αναλυτικά, στη Λευκωσία περίπου 680 μαθητές, στη Λάρνακα 200 μαθητές, στη Λεμεσό 80 μαθητές, στην Πάφο 160 μαθητές και στην Αμμόχωστο περίπου 500 μαθητές. Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Μεταφορών, σε όλα τα λεωφορεία τα οποία εξυπηρετούν το πρόγραμμα Door to Door υπάρχει συνοδός, ο οποίος είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, τόσο σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, όσο και Πρώτων Βοηθειών. Όσον αφορά μεταφορά παιδιών με αναπηρίες, δεν έτυχε μέχρι τώρα να έχουμε τέτοιο αίτημα.

«Στην περίπτωση όμως που χρειαστεί, θα γίνουν οι κατάλληλες διευθετήσεις ώστε το λεωφορείο που θα μεταφέρει τον εν λόγω μαθητή να είναι προσβάσιμο και να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για μεταφορά ατόμων σε τροχοκάθισμα», επεσήμανε ο κ. Βαφεάδης.

Πάντως, ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στο σχέδιο είχαν εκφράσει συνολικά περίπου 2,000 παιδιά και διευκρινίζεται ότι, στους αριθμούς αυτούς, περιλαμβάνονται και μαθητές οι οποίοι φοιτούν σε σχολείο το οποίο δεν ανήκει στην εκπαιδευτική περιφέρεια της διεύθυνσής τους και οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από το εν λόγω πρόγραμμα.

2

Ο υπουργός Μεταφορών, καταλήγοντας, επεσήμανε πως «το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών Door to Door έχει μεγάλη απήχηση, ειδικά τη φετινή σχολική χρονιά, καθ’ ότι αυτό έχει επεκταθεί σε 23 Δημοτικά Σχολεία αντί 13 Δημοτικά Σχολεία που εξυπηρετούσε κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023. Επίσης, εξυπηρετεί περίπου 2000 μαθητές αντί 650 που εξυπηρετούσε πέρσι. Υπάρχει ζήτηση για περαιτέρω επέκταση του προγράμματος και αυτό θα μελετηθεί δεδομένου ότι υπάρχουν οι πόροι.»

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα