Πάνω από 1,600 μαθητές εξυπηρετούνται με το «Door to Door»-Σε πόσα σχολεία εφαρμόζεται

Σε όλη την Κύπρο έχει επεκταθεί το σχέδιο «Door to Door», που μεταφέρει μαθητές από το σπίτι τους στο σχολείο και αντίστροφά, ένα πρόγραμμα που είχε τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2022 και αφορά στη μεταφορά των μαθητών από την πόρτα του σπιτιού τους στην πόρτα του σχολείου και αντίστροφα, αφού την τρέχουσα σχολική χρονιά εξυπηρετεί 1,600 μαθητές σε συνολικά 23 σχολεία. Η μεγάλη απήχηση που έχει το σχέδιο έχει προκαλέσει ικανοποίηση στην Κυβέρνηση, που στοχεύει στην περαιτέρω εξάπλωσή του, τα επόμενα χρόνια.

Ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε γίνει από το βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργο Κουκουμά, επεσήμανε πως το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών Door to Door εφαρμόζεται σε 23 Δημοτικά σχολεία παγκύπρια, με τα περισσότερα σχολεία να βρίσκονται στη Λευκωσία.

1

Ο κ. Βαφεάδης επεσήμανε, δε, ότι παγκύπρια εξυπηρετούνται περίπου 1600 μαθητές καθημερινά. Αναλυτικά, στη Λευκωσία περίπου 680 μαθητές, στη Λάρνακα 200 μαθητές, στη Λεμεσό 80 μαθητές, στην Πάφο 160 μαθητές και στην Αμμόχωστο περίπου 500 μαθητές. Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Μεταφορών, σε όλα τα λεωφορεία τα οποία εξυπηρετούν το πρόγραμμα Door to Door υπάρχει συνοδός, ο οποίος είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, τόσο σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, όσο και Πρώτων Βοηθειών. Όσον αφορά μεταφορά παιδιών με αναπηρίες, δεν έτυχε μέχρι τώρα να έχουμε τέτοιο αίτημα.

«Στην περίπτωση όμως που χρειαστεί, θα γίνουν οι κατάλληλες διευθετήσεις ώστε το λεωφορείο που θα μεταφέρει τον εν λόγω μαθητή να είναι προσβάσιμο και να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για μεταφορά ατόμων σε τροχοκάθισμα», επεσήμανε ο κ. Βαφεάδης.

Πάντως, ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στο σχέδιο είχαν εκφράσει συνολικά περίπου 2,000 παιδιά και διευκρινίζεται ότι, στους αριθμούς αυτούς, περιλαμβάνονται και μαθητές οι οποίοι φοιτούν σε σχολείο το οποίο δεν ανήκει στην εκπαιδευτική περιφέρεια της διεύθυνσής τους και οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από το εν λόγω πρόγραμμα.

2

Ο υπουργός Μεταφορών, καταλήγοντας, επεσήμανε πως «το πρόγραμμα μεταφοράς μαθητών Door to Door έχει μεγάλη απήχηση, ειδικά τη φετινή σχολική χρονιά, καθ’ ότι αυτό έχει επεκταθεί σε 23 Δημοτικά Σχολεία αντί 13 Δημοτικά Σχολεία που εξυπηρετούσε κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023. Επίσης, εξυπηρετεί περίπου 2000 μαθητές αντί 650 που εξυπηρετούσε πέρσι. Υπάρχει ζήτηση για περαιτέρω επέκταση του προγράμματος και αυτό θα μελετηθεί δεδομένου ότι υπάρχουν οι πόροι.»

Δειτε Επισης

Πισώπλατα δέχθηκε τους πυροβολισμούς ο Σιαμπτάνης από τον 78χρονο-Απασχόλησε ξανά την Αστυνομία, είχε καταδικαστεί ο ύποπτος
«Η Ειρήνη Μουρτζούκου αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί, είπε αυτά που έπρεπε να πει»
Βίντεο ντοκουμέντο με το όχημα να πέφτει πάνω στο εστιατόριο στο Κολωνάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ 2» για τη φωτιά στην Πάφο-Πυρκαγιά και στη Λεμεσό
Προστατεύθηκε κατοικία από τις φλόγες στην Πάφο, στη μάχη πέντε πτητικά μέσα-Επηρεάστηκε δίκτυο της ΑΗΚ
Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα στις Φοινικούδες-Χειροπέδες και σε 22χρονο στην Αγία Νάπα για συμπλοκή
Στις Βρυξέλλες η Παναγιώτου για τις εργασίες του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας ΕΕ
Στο εξοχικό του θύματος το φονικό στην Πάφο-Προμελετημένο το έγκλημα του 78χρονου
Διπλωματικές πηγές για ρηματική διακοίνωση Λιβύης-«Η Ελλάδα απορρίπτει κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες συμφωνίες»
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»