Προς ψήφιση οδηγείται η αύξηση προστίμου στα €500 για τη στάθμευση σε θέσεις αναπήρων

Προς ψήφιση από τη Βουλή οδηγείται η πρόταση νόμου του βουλευτή της ΕΔΕΚ Ανδρέα Αποστόλου για αύξηση στα €500 από τα €300 που είναι σήμερα του εξώδικου προστίμου για στάθμευση σε θέσεις αναπήρων.

Η πρόταση νόμου προβλέπει επίσης ότι σε περίπτωση που η παράβαση επαναληφθεί σε περίοδο 3 ετών τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα επιβολής εξώδικου προστίμου αλλά ο παραβάτης θα καταγγέλλεται στο Δικαστήριο.

Η συζήτηση επί της πρότασης νόμου συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, η Αστυνομία ήρε τις ενστάσεις που διατηρούσε στην τροποποίηση της νομοθεσίας και ενημέρωσε ότι «μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμφωνούν στη στήριξη της πρότασης νόμου».

Ως εκ τούτου, εξήγησε, ο κ. Αποστόλου, η Επιτροπή έχει αποφασίσει η πρόταση νόμου να οδηγηθεί άμεσα προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής σε περίπου δύο εβδομάδες.

Η εισήγηση, όπως ανέφερε, είναι για αύξηση του εξώδικου πρόστιμου από €300 που είναι σήμερα στα €500, ενώ αν η παράβαση επαναληφθεί από τον ίδιο παραβάτη σε περίοδο 3 ετών τότε δεν θα επιβάλλεται εξώδικο πρόστιμο και ο παραβάτης θα καταγγέλλεται στο Δικαστήριο.

Ευχαρίστησε τέλος τις οργανώσεις αναπήρων και όλους όσοι συνεργάστηκαν στη διαμόρφωση της πρότασης νόμου και ευχήθηκε να σταλούν τα σωστά μηνύματα προς εξάλειψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου, δηλαδή της στάθμευσης σε θέσεις στάθμευσης αναπήρων από μη δικαιούχα άτομα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ξηρασία απειλεί έως το 15% της παραγωγής στην ευρωζώνη
Ελλείπει από τον τόπο διαμονής του στη Λευκωσία 57χρονος από το πρωί της Παρασκευής
Μαρτυρίες γυναικών για το τραύμα της εισβολής στην Κύπρο θα ακούσει επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην κατεχόμενη Καρπασία
Βανδαλισμούς σε οίκημα των Λαϊκών Οργανώσεων καταγγέλλει το ΑΚΕΛ Αμμοχώστου (pics)
Στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ κρατών μελών στην έρευνα και καινοτομία εστίασε ο Ν.Δαμιανού
Ανησυχίες λόγω μείωσης του πληθυσμού της κυπριακής μέλισσας
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά ξέσπασε στην κατεχόμενη Καρπασία
Κατέθεσε ο Γεάδης για την πτήση του με τη Γερμανίδα κτηματομεσίτρια-Τον ρωτούσαν για τα Αγγλικά του
Δριμεία επίθεση Φαίδωνα σε Τυχικό-«Τραγικά ανεπαρκής, έκανε κακοδιοίκηση»