Κλείδωσε Νικολέττο για τον Δήμο Παραλιμνίου ο ΔΗΣΥ, με αντάρτες να περιμένουν στη γωνία

Μετά από πολύ καιρό συζητήσεων, ο ΔΗΣΥ κατέληξε τελικά στον εκλεκτό του για τη Δημαρχία του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας. Όπως ανακοίνωσε, στη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου την Πέμπτη συνεχίστηκε η αξιολόγηση της πορείας της Παράταξης προς τις επερχόμενες τοπικές εκλογές και «σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας αποφασίστηκε όπως προταθεί ο κ. Γιώργος Νικολέττος για επικύρωση προς το Πολιτικό Γραφείο».

Τεκμηριώνοντας την απόφαση, η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς υπήρξε μια πλειάδα ενδιαφερόμενων στελεχών του ΔΗΣΥ για τη θέση, αναφέρεται πως για την εν λόγω εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου λήφθηκαν υπόψη:

  1. Τα αποτελέσματα τριών αξιόπιστων ερευνών στις οποίες καταδεικνύεται πως ο κ. Νικολέττος κερδίζει σε όλα τα πιθανά σενάρια,
  2. Την πρόθεση άλλων πολιτικών δυνάμεων για υποστήριξη της ίδιας υποψηφιότητας, και
  3. Την καταστατική πρόνοια που εφαρμόστηκε για ολόκληρη την Κύπρο, η οποία επισημαίνει πως σε περίπτωση συνεργασίας κομμάτων αποφασίζει το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος και δεν διενεργούνται ενδοκομματικές εκλογές.

Ο ΔΗΣΥ διευκρίνισε ότι ο κ. Γιώργος Νικολέττος αποδέχθηκε την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου για να διεκδικήσει τη Δημαρχία Παραλιμνίου-Δερύνειας.

«Το Εκτελεστικό Γραφείο θα αναλύσει ενδελεχώς την εισήγησή του στο Πολιτικό Γραφείο και κυρίως θα επεξηγήσει γιατί η εν λόγω υποψηφιότητα έχει μεγάλες προοπτικές επιτυχίας και μπορεί να αποβεί επωφελής για τους δημότες», κατέληξε η ανακοίνωση.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το τέλος του δρόμου για ΔΗΣΥ στο Παραλίμνι, καθώς η επίσημη απόφαση από την Πινδάρου δεν σημαίνει και απόσυρση ενδιαφέροντος από τους πολλούς Συναγερμικούς που προτίθενται να διεκδικήσουν το αξίωμα. Αντιθέτως, αναμένεται πλέον να ξεκαθαρίσει με πόσους αντάρτες θα βρεθεί αντιμέτωπο το κόμμα και πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται πως για τον Δήμο Παραλιμνίου-Δερύνειας έχει ήδη εξαγγείλει από τον Σεπτέμβριο ανεξάρτητη υποψηφιότητα ο Θεόδωρος Πυρίλλης, προερχόμενος από τον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ανέφερε στο πλαίσιο πρόσφατης συνεδρίας ότι σκέφτεται να αποσύρει την εν λόγω υποψηφιότητα και να διεκδικήσει τελικά την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αμμοχώστου, για την οποία ο ΔΗΣΥ έχει αποφασίσει την υποστήριξη του Γιάννη Καρούσου. Επιπλέον, την υποψηφιότητα του έχει εξαγγείλει και ο Κωνσταντίνος Φυτιρής, αλλά και ο Παναγιώτης Κύζας, ο οποίος είχε διεκδικήσει το χρίσμα της Πινδάρου, ωστόσο λόγω της καθυστέρησης εξήγγειλε ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Πρώτος σε κάποια από τα σενάρια στην εσωκομματική δημοσκόπηση είχε έρθει ο Λούκας Πολυκάρπου, ο οποίος ενδιαφέρεται για το αξίωμα, ενώ ενδιαφέρον εκδήλωσαν και άλλα στελέχη του κόμματος στην περιοχή, όπως ο Κλεάνθης Κουτσόφτας, περιπλέκοντας ιδιαίτερα το σκηνικό.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών