Στα 535,5 εκατομμύρια οι συμψηφισμοί οφειλών μέχρι τέλος 2023

Ποσά που ανέρχονται συνολικά στα €535,5 εκατομμύρια  έχουν συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση για την περίοδο από την έναρξη της διαδικασίας συμψηφισμού οφειλών τον Νοέμβριο 2013 έως τον Δεκέμβριο 2023, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας.

Το Γενικό Λογιστήριο ανακοίνωσε την  Πέμπτη Κατάσταση Συμψηφισμών Οφειλών σύμφωνα με τον Νόμο 38(Ι)/2014 περί Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανάλυση των συμψηφισμών, το μεγαλύτερο ποσό, ύψους €332,7 εκατομμυρίων, ανήκει στο Τμήμα Φορολογίας, ενώ τα ποσά που αντιστοιχούν στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων και σε άλλα κυβερνητικά τμήματα/υπηρεσίες είναι €119,2 εκατομμύρια και €83,6 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Το ποσό που συμψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2023 ανέρχεται στα €17,3 εκατομμύρια, τον Νοέμβριο 2023 στα €6,8 εκατομμύρια και τον Δεκέμβριο 2022 στα €26,9 εκατομμύρια.

Τέλος, αναφέρεται ότι στο συνολικό ποσό περιλαμβάνονται αποκοπές από μισθούς/ωρομίσθια/συντάξεις εκκρεμούντων ενταλμάτων προστίμου, τα οποία οφείλονται προς την Κυπριακή Δημοκρατία από κρατικούς υπαλλήλους, ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό και συνταξιούχους, ύψους €1,1 εκ.

Οι λεπτομέρειες των συμψηφισμών δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας στη διεύθυνση www.treasury.gov.cy.

Δειτε Επισης

Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP
Αβάσιμοι οι «ισχυρισμοί» για τον Πόντο υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Τριάντα δύο ειδικά εκλογικά κέντρα Τουρκοκυπρίων για Ευρωεκλογές
Πρόεδρος: Αναδυόμενη προτεραιότητα ο τομέας του Διαστήματος
Τα στοιχήματα των κομμάτων του Κέντρου, ο κίνδυνος της χαμένης ψήφου και η σειρά κατάταξης