Συνάντηση εργασίας μεταξύ ΑΔΜΗΕ και ΔΣΜΚ για Great Sea Interconnector

Τα ορόσημα για τα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, Great Sea Interconnector, εξειδίκευσαν σε τεχνική συνάντηση, που είχαν οι διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς της Κύπρου (ΔΣΜΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς της Κύπρου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Μάνος Μανουσάκης, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας Ανάπτυξης Συστήματος και Στρατηγικής, Ιωάννης Μάργαρης, και ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας, Υποδομών και Αγοράς, Δημήτρης Μίχος, είχαν συνάντηση στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ στην Αθήνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΔΣΜΚ, Σταύρο Σταυρινό, με τον οποίο συζήτησαν τον σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών για την υλοποίηση του έργου συμπεριλαμβανομένων και τεχνικών θεμάτων.

Επιβεβαιώθηκε επίσης η στενή συνεργασία μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και του ΔΣΜΚ για την ομαλή και ταχεία κατασκευή της κρίσιμης ενεργειακής υποδομής, στη βάση του ΜoU, που υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2023, με αντικείμενο την παροχή τεχνικών υπηρεσιών από τον ΑΔΜΗΕ προς τον ΔΣΜΚ.

Τέλος, κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η κοινή επιδίωξη για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε διάφορα άλλα επίπεδα, με γνώμονα την υλοποίηση του έργου το συντομότερο δυνατόν.

Δειτε Επισης

Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Επανήλθαν οι Οικολόγοι, ζητούν παραίτηση ή παύση Αγγελίδη-«Πρέπει να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη»
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Επενδύει στην πρωτοβουλία Γκουτέρες για πολυμερή η Κυβέρνηση-«Η τουρκική πλευρά δεν δημιουργούνται ρεαλιστικές προσδοκίες»
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία
Πληροφορίες για καυγά πριν την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Γείτονες θύμα και φερόμενος θύτης
Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Κτηματικά κίνητρα εξετάζει η Αστυνομία πίσω από την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Χειρουργήθηκε ο 41χρονος
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης