Απαντά στα περί εντοπισμού 200 κινητών σε φορτηγό ο Καπνουλλάς-«Υπήρχαν τρία τηλέφωνα και φορτιστές»

Σε διευκρινίσεις, στη συνέχεια αναφορών στα ΜΜΕ περί εντοπισμού 200 κινητών σε φορτηγό, τα οποία θα περνούσαν εντός των Φυλακών, αλλά και τις αναφορές με εισαγωγή ναρκωτικών και κινητών μέσα από μπάλες, θέλησε να προβεί με ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Φυλακών Ιωάννης Καπνουλλάς,

Όπως αναφέρεται, «στις 20/12/2023 κατά τον συστηματικό έλεγχο που υποβάλλονται οχήματα πριν την είσοδό τους στον χώρο των φυλακών τόσο με ηλεκτρονικά μέσα όσο και από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, εντοπίστηκε από δεσμοφύλακες σε φορτηγό όχημα το οποίο θα εισέρχετο στον περιφραγμένο χώρο των φυλακών, κρυμμένο κάτω από το σασί του οχήματος μικροδέμα αγνώστου περιεχομένου. Συμπληρώνεται ότι ειδοποιήθηκε αμέσως η ΥΚΑΝ και το ΤΑΕ Λευκωσίας και ότι, αφού ανοίχθηκε από την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό υπήρχαν τρία κινητά τηλέφωνα και φορτιστές, με την Αστυνομία να συνεχίζει τις εξετάσεις για εντοπισμό της προέλευσής τους».

Σε σχέση με την αναφορά για τοποθέτηση μέσα σε ποδοσφαιρικές μπάλες κινητών ή ναρκωτικών και ρίξιμο τους μέσα σε Πτέρυγες, αναφέρεται πως «η εν λόγω μέθοδος εντοπίστηκε εκ  νέου από Δεσμοφύλακες και διαπιστώθηκε ότι η προσπάθεια εισαγωγής γινόταν από χώρο που δεν ελέγχεται από τις Φυλακές και όχι από οποιοδήποτε ελεγχόμενο χώρο εντός του Τμήματος Φυλακών».

Προστίθεται ότι λήφθηκαν αμέσως επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας με σκοπό να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό και  όλα τα ανευρεθέντα παραδόθηκαν στην Αστυνομία για σκοπούς διερεύνησης.

Το Τμήμα Φυλακών έχει αυξήσει τους συστηματικούς ελέγχους και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Πράσινο Υπουργικού για αύξηση ποινών για πυροτεχνήματα-Δεκαπλασιάζεται το πρόστιμο, ευθύνες και σε διοργανωτές
Κανένα ίχνος από χτύπημα αρκούδας στον ορειβάτη-Από την πτώση προκλήθηκε ο θάνατός του
Απαντά ο ΕΟΑ Λευκωσίας για την έκθεση Ελεγκτικής-«Οφείλαμε να κινηθούμε άμεσα, με γνώμονα το κοινό καλό»
Έστησαν στον τοίχο την Κασσιανίδου για Μπιενάλε-«Επαίσχυντο το βιβλίο, έπρεπε να παραιτηθείτε»
Ενώπιον Κακουργιοδικείου στις 11 Ιουλίου δύο μέλη της οργάνωσης για κόκκινα δάνεια
Δίνει κατάθεση τη Δευτέρα ο Οδυσσέας με βάση νόμο του... 1960-Έρευνα και για τις δηλώσεις μετά την παύση του
Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον δικηγόρο που εξαπάτησε πελάτη του και δέσμευσε την περιουσία του
Με δεκαπλάσιο από το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλης οδηγούσε 32χρονη
Άνδρας μπούκαρε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Λευκωσία και τα έκανε γυαλιά καρφιά
Μαζικές συλλήψεις και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες-Στα άκρα η κόντρα με τον Τραμπ