Διαφωνία στο μαρτυρικό υλικό στη δίκη για Καλογερόπουλο-«Είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα που ομοίαζαν με τον οδηγό»

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, οι τέσσερις κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν σε δίκη, για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Οκτωβρίου 2023 στη Λεμεσό, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναμένετο να απαγγείλει κατηγορίες, ωστόσο η διαδικασία πήρε αναβολή λόγω κολλήματος με το μαρτυρικό υλικό που παραδόθηκε στην υπεράσπιση.

Υπενθυμίζεται, πως λόγω των εντάσεων που καταγράφονταν κατά τις προηγούμενες ακροαματικές διαδικασίες, η πλευρά της υπεράσπισης προσέφυγε στο Ανώτατο όπου αιτήθηκε αλλαγή έδρας Κακουργιοδικείου, με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων να εκφράζουν φόβους για την ασφάλεια τους, ωστόσο το αίτημα τους απορρίφθηκε.

Η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, κατά την οποία θα απαγγέλλονταν κατηγορίες στους τέσσερις κατηγορούμενους, 44, 41, 22 και 21 ετών, οι οποίοι βρίσκονται ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές, αναβλήθηκε, αφού οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν πως δεν τους δόθηκε χρόνος για να μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό.

Οι δύο εκ των δικηγόρων, ανέφεραν πως το μαρτυρικό υλικό τους παραδόθηκε χθες και σήμερα και ως εκ τούτου δεν τους δόθηκε χρόνος για να το μελετήσουν, προκειμένου να απαντήσουν στις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν. Μάλιστα, ο ένας εκ των συνηγόρων, Ανδρέας Γιαλελής, ανέφερε στο Δικαστήριο πως από το μαρτυρικό υλικό που τους παραδόθηκε απουσιάζει μεγάλο μέρος.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Χρήστος Πουτζιουρής, ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη των ποινών και πως έχουν καταδικαστεί από ΜΜΕ πριν ακόμα ληφθεί το μαρτυρικό υλικό. Παράλληλα ανέφερε πως, «και να θέλουμε να απαντήσουμε, δεν θα μπορούμε, γιατί δεν έχουμε το μαρτυρικό υλικό. Στην καταχώρηση της υπόθεσης, είχαμε 91 μάρτυρες, σήμερα έχουμε ξεπεράσει τους 150». Πρόσθεσε επίσης, πως «δεν μας παραδόθηκε το μισό μαρτυρικό υλικό, ενώ χθες ο πελάτης μου έλαβε τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων και δεν συνδέεται με τα αδικήματα που τον κατηγορούν».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα για να επιθεωρήσουν τον φάκελο της υπόθεσης, με την Κατηγορούσα Αρχή να μην φέρει ένσταση στο αίτημα για να τους δοθεί χρόνος για να απαντήσουν στις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν. Επιπρόσθετα, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, κάλεσε τους συνηγόρους υπεράσπισης να αποστείλουν αίτημα για να τους δοθούν τα έγγραφου που απουσιάζουν από το μαρτυρικό υλικό που τους παραδόθηκε, ενώ σε ότι αφορά το αίτημα για να επιθεωρήσουν τον φάκελο της υπόθεσης, ανέφερε «δεν θεωρώ ότι προβλέπεται από τον νόμο ένα τέτοιο αίτημα. Λέω στον κ. Πουτζιουρή να αποστείλει γραπτό αίτημα και ότι λείπει θα τους δοθεί».

Παράλληλα, ο κ. Πουτζιουρής. θέλοντας να δείξει πως απουσιάζει μέρος από το μαρτυρικό υλικό που τους παραδόθηκε, ανέφερε στο Κακουργιοδικείο πως: «Έχουμε πληροφορίες ότι είχαν συλληφθεί άλλα τέσσερα άτομα που ομοίαζαν με τον οδηγό της μοτοσικλέτας και ανακρίθηκαν και αυτά και δεν υπάρχουν στο φάκελο της υπόθεσης».

Η Κατηγορούσα Αρχή, απάντησε στον κ. Πουτζιουρή, λέγοντας πως «από τη στιγμή που έχει κατά νου μαρτυρικό υλικό που δεν τους δόθηκε, να απευθυνθεί σε εμάς γραπτώς και αν λείπει να το δώσουμε. Είναι ογκωδέστατο το μαρτυρικό υλικό και λέω σε όλους με γραπτό αίτημα να μου προσδιορίσουν συγκεκριμένα τι τους λείπει».

Ο κ. Πουτζιουρής στη συνέχεια ρώτησε, «είναι δίκαιο να δικάζεται ο πελάτης μου και να παραμένει υπό κράτηση, γιατί η Κατηγορούσα Αρχή δεν μπορεί να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της;»

Ο Κακουργιοδικείο, αφού άκουσε τα όσα τέθηκαν από τις δύο πλευρές, ανέφερε πως το αίτημα για αναβολή είναι δικαιολογημένο και ως εκ τούτου έδωσε χρόνο μέχρι τις 14 Μαρτίου, προκειμένου να διευθετηθούν τα ζητήματα με το μαρτυρικό υλικό, να μελετηθεί από την υπεράσπιση και ακολούθως να απαντήσουν στις κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν.

Δειτε Επισης

Προφυλακιστέος ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος-Πάνω από 1,1 εκατομμύρια η φοροδιαφυγή από τα έσοδα της Μονής
Ο Λύτρας υποστηρίζει πως η σύζυγός του επέλεξε να πει πως έπεσε από τις σκάλες για προστασία των παιδιών
Καταγγελτική η αντίδραση του ΑΚΕΛ για Στρατηγικό Διάλογο με ΗΠΑ-Χαιρετίζουν ΔΗΣΥ και συμπολίτευση
Σαρανταπεντάχρονη απουσιάζει από την οικία της στη Λάρνακα
«Χάραξαν το αυτοκίνητό της, θανάτωσαν το κατοικίδιό της»-Νέες αποκαλύψεις για τον εφιάλτη της τρανς
Τα ρίχνει στον Νεκτάριο ο τεχνικός των CCTV της Μονής-Όσα ισχυρίζεται για ήχο και διαγραφή δεδομένων
Επιστρέφει στα σαραντάρια η θερμοκρασία-Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση
Γιώργος Σαββίδης: Η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται ούτε με όρους λαϊκισμού ούτε με βάση επιθυμίες τρίτων
Αναζητείται άντρας για υπόθεση πλαστογραφίας και πλαστοπροσωπίας τον Ιανουάριο
Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα οι γιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων-Καταθέτει πρόταση ο ΟΚΥΠΥ