Εκτέλεσαν εν κινήσει με καλάσνικοφ τον επιχειρηματία Γιαλιά στη Μάνδρα-Η δολοφονία της πρώην του

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των εκτελεστών του επιχειρηματία Χρίστου Γιαλιά, ο οποίος έπεσε νεκρός από 15 σφαίρες το απόγευμα της Τετάρτης (7/2), στη Μάνδρα Αττικής.

Ο επιχειρηματίας Χρίστος Γιαλιάς βρέθηκε νεκρός μετά από πυροβολισμούς με καλάσνικοφ και απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα, μόλις 200 μέτρα από την οικία του.

mandra-kameno-ix-7-2-2024-b_0.jpg

Πού στρέφονται οι Αρχές για την εξιχνίαση της δολοφονίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και ο συνεπιβάτης φαίνεται να γάζωσε με καλάσνικοφ τον επιχειρηματία με τουλάχιστον 15 πυροβολισμούς καθώς τόσοι είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο.

Για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες κατέβηκαν από τη μηχανή και έριξαν το καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο του Γιαλιά και του έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί.

gialias 2.jpg

Στη συνέχεια οι δολοφόνοι έγιναν «καπνός», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε καμένη μια μηχανή, στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Την υπόθεση έχουν αναλάβει αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών και εξετάζουν αν συνδέεται η μηχανή με τη στυγερή δολοφονία.

mandra-kameno-ix-7-2-2024-d_0.jpg

Την ημέρα της δολοφονίας ο Γιαλιάς δεν είχε μαζί την προσωπική του φρουρά

Κλιμάκια της Ασφάλειας βρέθηκαν χθες στο σημείο της δολοφονίας συγκεντρώνοντας ευρήματα που θα βοηθήσουν στις έρευνες. Το καμένο αυτοκίνητο θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διερεύνηση.

Περίεργο είναι το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας διέθετε προσωπική ασφάλεια, την οποία όμως δεν είχε μαζί του και είναι πολύ πιθανό να το γνώριζαν οι εκτελεστές του.

gialias.jpg

Εντωμεταξύ, επειδή οι άνδρες της Πυροσβεστικής έριξαν πολύ νερό για την κατάσβεση της φωτιάς στο ΙΧ του θύματος, αξιωματικοί της Ασφάλειας λένε πως ενδέχεται να έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του με σφαίρα στο κεφάλι το 2018

Η πρώην σύζυγος του Χρίστου Γιαλιά είχε δολοφονηθεί το 2018 από δυο αδέρφια με κίνητρο τη ληστεία. Οι δράστες της είχαν στήσει ενέδρα στην ίδια περιοχή, έξω από το σπίτι της, όπου την σκότωσαν με σφαίρα στο κεφάλι και την λήστεψαν.

Οι δράστες της δολοφονίας της πρώην συζύγου του επιχειρηματία συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Γνωστός στον χώρο της εστίασης και παράγοντας ποδοσφαίρου

Ο Χρίστος Γιαλιάς ήταν γνωστός στον χώρο της εστίασης καθώς διατηρούσε επιχείρηση εμπορίου προϊόντων κρέατος με εκατοντάδες εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του ενώ είχε ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο. Υπήρξε ιδιοκτήτης και παράγοντας του ΑΟ Τρικάλων, του Πανελευσινιακού και του Μανδραϊκού.

gialias rip.jpg

Ο επιχειρηματίας ήταν επίσης ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της φορτοεκφόρτωσης.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Παραδόθηκε στον Ανακριτή για τα Τέμπη το πόρισμα του καθηγητή Καρώνη
Με τρεις μαχαιριές δολοφόνησε τη μητέρα του ο 21χρονος στη Λάρισα-«Με μισούσε γι' αυτό τη σκότωσα»
Μετά από καβγά σκότωσε τη μητέρα του ο 21χρονος-Έψαχνε για ώρες πώς να ξεφορτωθεί το πτώμα
Σκότωσε τη μητέρα του και προσπάθησε να κρύψει το πτώμα με τη βοήθεια του ξαδέλφου του ο 21χρονος
Οικογενειακή τραγωδία στη Λάρισα-Εικοσιενάχρονος σκότωσε τη μητέρα του (pics)
Σπάει τη σιωπή της η οικιακή βοηθός για τον χαμό της οικογένειας στο Ελληνικό-«Χωρίς να φταίω, με βγάζουν δολοφόνο»
Προκαταρκτική έρευνα για τους θανάτους της οικογένειας στο Ελληνικό-Τι αναφέρουν τα πιστοποιητικά θανάτου
Συμφωνία για επενδύσεις 360 εκ. σε τρένα και αμαξοστάσια στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μελόνι
Δίωξη στον 71χρονο πατέρα στη Νέα Σμύρνη για ανθρωποκτονία με δόλο
Κλειδί η οικιακή βοηθός για τον περίεργο χαμό οικογένειας στην Ελλάδα-Εμφανίστηκαν δύο ξαδέρφια