Οι Χούθι κάνουν λόγο για νέους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της Βρετανίας

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία βομβάρδισαν εκ νέου θέσεις των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, στην επαρχία Χοντάιντα (δυτικά), ανέφερε χθες Τετάρτη πρακτορείο ειδήσεων προσκείμενο στο ένοπλο σιιτικό κίνημα.

Ουάσιγκτον και Λονδίνο δεν έχουν κάνει κάποια ανακοίνωση ως αυτό το στάδιο.

Τα πλήγματα έγιναν στην περιοχή Ρας Ίσα, στην πόλη Σουλέιφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SABA, ενώ εργαζόμενος σε διυλιστήριο εκεί, ο Αλάα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως άκουσε τουλάχιστον δυο εκρήξεις.

Από τον Νοέμβριο, οι αντάρτες Χούθι βάζουν στο στόχαστρο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν που κατ' αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Οι επιθέσεις τους ανάγκασαν πολλές μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να αναστείλουν τη διέλευση των πλοίων τους από την περιοχή αυτή στρατηγικής σημασίας, από την οποία περνάει περί το 12% του παγκόσμιου εμπορίου.

Αντιδρώντας, η Ουάσιγκτον, που ενέταξε πρόσφατα ξανά τους Χούθι σε μαύρη λίστα «τρομοκρατικών» οργανώσεων, συγκρότησε τον Δεκέμβριο πολυεθνικό συνασπισμό για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο αντίκτυπος της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή είναι βαρύς για το παγκόσμιο εμπόριο. Οι θαλάσσιες μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων μέσω Ερυθράς Θάλασσας μειώθηκαν κατά σχεδόν 30% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη (31η Ιανουαρίου) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Η Βρετανία αποκαλύπτει τη Δευτέρα «το μεγαλύτερο πακέτο κυρώσεων που δόθηκε» στη Ρωσία
Ο Τραμπ ξηλώνει τον αρχιστράτηγο και ακόμα δύο αρχηγούς όπλων του Πενταγώνου
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 18χρονος-Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του
Βίντεο της Χαμάς δείχνει δυο ομήρους να παρακολουθούν την απελευθέρωση άλλων ομήρων
Σημαντικότερη η συμφωνία για το Βυθοτεμάχιο 6, υπό προϋποθέσεις παραγωγή σε 2,5 χρόνια-Τα επόμενα βήματα
Μπλοκάρει επ' αόριστον την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων το Ισραήλ-Ποιος ο λόγος
Συγκλονιστικά βίντεο από κατάρρευση της οροφής στο εμπορικό κέντρο στο Περού-Έξι νεκροί, 78 τραυματίες
Σε φθίνουσα πορεία η τηλεόραση για την ενημέρωση των νέων, επιλέγουν Social Media-Διαφορετικές προτεραιότητες
Στις κάλπες οι Γερμανοί, κρίσιμες οι εκλογές-Οι υποψήφιοι, οι ενδεχόμενες συνεργασίες και τα «αγκάθια»
Νεκρό οκτάχρονο κορίτσι μετά από ναυάγιο με 21 μετανάστες στον Παναμά