Βλέπει Ερντογάν και Φιντάν στην Άγκυρα η Ολκγίν-«Κόκκινη γραμμή οι εγγυήσεις», επιμένει ο Τατάρ

Με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, αναμένεται να συναντηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Άγκυρα, η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνγχελα Ολγκίν, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα Μπουγκούν Κιπρίς.

Ενόψει αυτής της συνάντησης, όπως γράφει η Κιπρίς, γράφει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης προεδρίας του κατοχικού καθεστώτος, κατά τη συνομιλία Τατάρ και Έρντογαν εξέφρασαν την θλίψη τους για τα θύματα του σεισμού που έπληξε την Τουρκία πριν ένα χρόνο.

Ο Έρντογαν έκανε ειδική αναφορά στους «πολίτες της ΤΔΒΚ» που έχασαν τη ζωή τους κατά το σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου και ευχήθηκε υπομονή στις οικογένειές τους.

Ο Τατάρ ενημέρωσε τον Έρντογαν σε σχέση με τα μνημόσυνα που διεξήχθησαν στα κατεχόμενα για τα θύματα του σεισμού, σημειώνοντας ότι νιώθουν τον ίδιο πόνο όπως την πρώτη μέρα.

Τατάρ και Έρντογαν αντάλλαξαν ευχές και για την μουσουλμανική μέρα Mirac Kandili (en.wikipedia.org), όπως αποκαλείται το βράδυ της αναλήψεως του Μωάμεθ στους ουρανούς.

Κόκκινη γραμμή οι εγγυήσεις

Η Κιπρίς γράφει ότι την θέση ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η ίση κυριαρχία αποτελούν κόκκινη γραμμή για τους ίδιους επανέλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ (Ersin Tatar) σε μήνυμα που εξέδωσε με την ευκαιρία της επετείου των πέντε Τουρκοκυπρίων που σκοτώθηκαν στο χωριό ’γιος Σωζόμενος στις 6 Φεβρουαρίου 1964.

Ο Τατάρ ισχυρίστηκε και τα εξής στο μήνυμά του:

«Οι Ελληνοκύπριοι στρατιώτες που επιτέθηκαν στους συμπολίτες μας στις 6 Φεβρουαρίου 1964 με μια ψεύτικη δικαιολογία, δολοφόνησαν πέντε συμπολίτες μας, ανάμεσα στους οποίους ήταν ένα παιδί 13 χρόνων. Δεν ξεχάσαμε αυτούς τους αγώνες που διεξήχθησαν και τις ζωές που θυσιάστηκαν στο όνομα της ανεξαρτησίας μας. Οι εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας Τουρκίας και η ίση κυριαρχία μας είναι κόκκινη γραμμή για εμάς. Θα συνεχίσουμε χωρίς υποχωρήσεις από την πολιτική μας του 'ισότιμου καθεστώτος και του ίσου κυρίαρχου κράτους' που ακολουθούμε με την ισχυρή στήριξη της μητέρας πατρίδας Τουρκίας από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε καθήκοντα. [...]»

Δειτε Επισης

Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας