Εισηγείται αναθεώρηση κριτηρίων και αύξηση οικονομικής βοήθειας στα στεγαστικά σχέδια η ΠΕΠ

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων (ΠΕΠ) με επιστολή της στις 31 Ιανουαρίου 2024, έχει απευθυνθεί προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννου και την Υπηρεσία Μερίμνης και Αποκαταστάσεως Εκτοπισθέντων, ζητώντας όπως συνέλθει η Συμβουλευτική Επιτροπή Κριτηρίων για την επαναξιολόγηση και τροποποίηση τους.

Αυτό προκύπτει τόσο από την αύξηση του πληθωρισμού και του κόστους ζωής, του αυξημένου κόστους των οικοδομικών υλικών και της απόκτησης στέγης, αλλά και της παράλληλης αυστηροποίησης των κριτηρίων που εφαρμόζουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με αποτέλεσμα να παρατηρείται δυστοκία στην παραχώρηση δανείων, ειδικότερα σε ομάδες που εμπίπτουν στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα του πληθυσμού.

Μέσα στις δοσμένες συνθήκες των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών ως έχουν διαφοροποιηθεί, από την τελευταία αναθεώρηση των κριτηρίων που έγινε τον Ιούλιο του 2019, επαναλαμβάνεται ότι οι πρόσφυγες, και ειδικότερα τα νεαρά ζευγάρια, αξίζουν μιας ευνοϊκότερης αντιμετώπισης στην προσπάθεια τους για απόκτηση στέγης.

Ως εκ τούτου, η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων έχει αξιολογήσει την υφιστάμενη κατάσταση και έχει ετοιμάσει τις δικές της εισηγήσεις – προτάσεις , τις οποίες έχει κοινοποιήσει στο αρμόδιο Υπουργείο και την ΥΜΑΠΕ ενώ σε κάθε συνεδρία των Επαρχιακών Επιτροπών Στεγαστικής Βοήθειας στις οποίες συμμετέχει με εκπρόσωπο της, επαναλαμβάνεται η θέση της για την αναγκαιότητα άμεσης προώθησης τέτοιων αλλαγών.

Συγκεκριμένα η ΠΕΠ εισηγείται τα ακόλουθα:

ScreenHunter 1441

ScreenHunter 1442

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς