Έρευνες για εντοπισμό 25χρονου στην Πάφο για την κλοπή πέντε χιλιάδων από γραφείο εκκλησίας

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία στην Πάφο για τον εντοπισμό 25χρονου που φέρεται να εμπλέκεται σε διάρρηξη γραφείου της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου. Για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί η σύζυγός του του ηλικίας 24 ετών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλης Νικολάου ανέφερε πως στις 3 Φεβρουαρίου καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από ιερωμένο ότι κατά το προηγούμενο βράδυ είχε διαρρηχτεί γραφείο το οποίο βρίσκεται στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου.

Η διάρρηξη με βάση τις εξετάσεις των μελών της ΑΔΕ Πάφου επιτεύχθηκε αφού «παραβιάστηκε ξύλινο παράθυρο και κλάπηκε χρηματικό ποσό 5 χιλιάδων ευρώ περίπου τα οποία προέρχονται από εισφορές πιστών. Περαιτέρω είχαν κλαπεί και δύο ζεύγη χρυσά μανικετόκουμπα τα οποία ανήκουν στον συγκεκριμένο ιερωμένο».

Χτες, συνέχισε ο κ. Νικολάου, δόθηκε από πολίτη πληροφορία  στην Αστυνομία, η οποία αποδείχτηκε αξιόπιστη , ότι στην συγκεκριμένη διάρρηξη ενέχεται 25χρονος κάτοικος Πάφου.

Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα έρευνας  και κατόπιν τούτου, όπως είπε, μέλη του ΤΑΕ Πάφου επισκέφτηκαν την κατοικία του την οποία  ερεύνησαν στην παρουσία της 24χρονης συζύγου του και εντόπισαν σε κτύπτη τσαντάκι που περιείχε  δύο ζεύγη μανικετόκουμπα καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.700 ευρώ περίπου που πιστεύεται ότι αποτελούν λεία από τη συγκεκριμένη διάρρηξη .

Η 24χρονη συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση  ενώ ο 25χρονος σύζυγος της συνεχίζει να καταζητείται.

Είσπραξη ενταλμάτων

Εξάλλου, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Νικολάου ανέφερε πως « χτες σε συντονισμένη επιχείρηση της ΑΔΕ Πάφου στην ύπαιθρο  όσον αφορά την είσπραξη οφειλών σε εντάλματα προστίμου εκτελέστηκαν  συνολικά 178 εντάλματα και εισπράχτηκε  το χρηματικό ποσό των €36.156». Πρόσθεσε επίσης πως οι εκστρατείες θα συνεχιστούν και κατά τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς γιατί η Αστυνομία εισπράτει από αυτούς που οφείλουν μικρά ποσά και όχι από αυτούς που οφείλουν μεγάλα,  ο κ. Νικολάου είπε πως αυτό δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση, σημειώνοντας πως «εκτελούνται εντάλματα γενικά για πρόσωπα που οφείλουν».

Χτες συνέχισε, εισπράχτηκαν εντάλματα από πρόσωπα που οφείλουν αρκετά στο κράτος, ενώ κάποιοι εκ των οποίων, όπως είπε, έχουν κάνει και διακανονισμό μέσω της Νομικής Υπηρεσίας και καταβάλλουν μηνιαία δόση προς εξόφληση των οφειλόμενων ενταλμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη γυναίκα στην Πάφο για διάρρηξη γραφείου, καταζητείται ο σύζυγος της

Δειτε Επισης

Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
Εκφορτώνονται οι πρώτες εκατοντάδες παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας