Σε πορεία συμφωνίας ΟΚΥπΥ και συντεχνίες για τις συλλογικές συμβάσεις

Σε πορεία συμφωνίας φαίνεται να βρίσκονται ΟΚΥπΥ και συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό, με περαιτέρω εξελίξεις να αναμένονται εντός του επόμενου δεκαημέρου.

ΟΚΥπΥ και συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετείχαν σήμερα σε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Υπουργό Υγείας στην παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Δαμιανός έκανε λόγο για μια «πολύ εποικοδομητική συζήτηση» και εξήγησε πως η συνάντηση ήταν περισσότερο για δική του ενημέρωση σε σχέση με τις διάφορες εκκρεμότητες, περιλαμβανομένων και των εκκρεμοτήτων όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις.

«Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική, φαίνεται ότι είμαστε σε πορεία συμφωνίας και τα εμπλεκόμενα μέρη θα ανταλλάξουν απόψεις εντός των επόμενων δέκα ημερών έτσι ώστε να βρεθεί κάποιος τρόπος για να προχωρήσουμε», επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας.

Κληθείς να διευκρινίσει ο κ. Δαμιανός είπε ότι στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνει μια τελική ανταλλαγή απόψεων έτσι ώστε να καταφέρουμε να προχωρήσουμε με μια τελική συμφωνία.

Ερωτηθείς σε σχέση με το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι στη συνάντηση έγινε μια ενημέρωση σε σχέση με το που βρίσκονται οι δύο πλευρές σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και που είναι οι αποκλίσεις, περισσότερο, όπως ανέφερε, για δική του ενημέρωση, για να μπορέσουν εντός του επόμενου δεκαημέρου να βρουν μια συμβιβαστική λύση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε στάση εργασίας τη Δευτέρα οι Συντεχνίες Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ
Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
Συνολικά 19 πτήσεις για επαναπατρισμό Ισραηλινών-Προγραμματισμένες και αναχωρήσεις από μαρίνα Λάρνακας
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
«Ενημέρωσα τη μητέρα μου ότι γέννησα από το ραδιόφωνο… Σε τρυφερή ηλικία εγκαταλείψαμε τους γονείς μας»
Επικοινωνία ΤΟΜ με ιδιοκτήτες οχημάτων Citroën που φέρουν ελαττωματικό αερόσακο Takata
Υπ. Ενέργειας: Αναμενόμενη αλλά προσωρινή η αύξηση των τιμών καυσίμων-Θα παρέμβουμε εάν ξεφύγουν οι τιμές
Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο