Πήρε σβάρνα τα κόμματα ο Πρόεδρος-Μετά το ΔΗΚΟ, έκλεισε ραντεβού και με τη ΔΗΠΑ

Συναντήσεις με τα συμπολιτευόμενα κόμματα διευθετεί αυτές τις μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με την συμπλήρωση του ενός χρόνου διακυβέρνησης να πλησιάζει και τα παράπονα το προηγούμενο διάστημα να μην περιορίζονται στα ενδότερα των κομμάτων αλλά να λαμβάνουν και δημόσια μορφή, προφανώς ο Νίκος Χριστοδουλίδης αντιλαμβάνεται την ανάγκη για καλύτερη επικοινωνία με τις δυνάμεις που στηρίζουν την Κυβέρνησή του.

Η αρχή έγινε με το ΔΗΚΟ, με το οποίο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο ραντεβού έκλεισε με τη ΔΗΠΑ για το μεσημέρι της Παρασκευής. Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί η Γραμματεία του κόμματος, με στόχο να ενημερωθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί του για διάφορα τρέχοντα ζητήματα, αν και η ατζέντα αναμένεται να είναι κοινή με το ΔΗΚΟ, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου και την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό και επικοινωνία. Άλλωστε είναι καλά γνωστό, ακόμη και αν δεν αναφέρεται συχνά δημοσίως (εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του ανασχηματισμού) πως και τα τρία κόμματα της συμπολίτευσης θεωρούν ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση και σε κάποιες περιπτώσεις προσυνεννόηση, με αποτέλεσμα τα κόμματα να πιάνονται εξ’ απροόπτου.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και του ΔΗΚΟ αποφασίστηκαν συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του συντονισμού και της καλύτερης συνεννόησης, κάτι που αναμένεται να γίνει και με τη ΔΗΠΑ.

Πέραν της συμπολίτευσης, πάντως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντά και τα υπόλοιπα κόμματα για να συζητήσουν συγκεκριμένα τρέχοντα θέματα. «Ως εκτελεστική εξουσία έχουμε μια αποστολή, να υλοποιήσουμε το σύνολο του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και σε αυτή την προσπάθεια επιβάλλεται η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε η συνάντηση του Προέδρου με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ, ώστε να βρεθούν τρόποι περαιτέρω βελτίωσης αυτού του συντονισμού και της συνεργασίας, και σήμερα με τους Οικολόγους», ανέφερε σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς ειδικά για τη συνάντηση με το ΔΗΚΟ, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης τόνισε ότι η σχέση των δύο πλευρών «δεν ήταν ποτέ νεφελώδης για να ξεκαθαρίσει. Ήταν πάντοτε ξεκάθαρη». Αναφέρθηκε, δε, στην περαιτέρω βελτίωση της σχέσης της Κυβέρνησης τόσο με τις δυνάμεις που την στηρίζουν, όσο και με τα κόμματα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

Δειτε Επισης

Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
Χριστοδουλίδης: Η στήριξη της υπαίθρου πρωταρχικός στόχος για την Κυβέρνηση
Αλλαγές στην νομοθεσία για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών ενέκρινε η Βουλή
Μεγαλύτερος σε αριθμό εκλογέων ο Δ. Πάφου ακολουθεί ο Δήμος Ανατολικής Πάφου
Η Βουλή ενέκρινε αλλαγές για τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης
Η Βουλή εξέφρασε αλληλεγγύη με Σλοβακία μετά την απόπειρα κατά του Πρωθυπουργού
Η Ολγκίν δεν κατάλαβε το Κυπριακό, ισχυρίζεται ο Τ/κ πρώην διαπραγματευτής
Να παραιτηθεί αν δεν έχει βούληση για λύση ο Τατάρ, ζητά ο Ερχιουρμάν