K. Λετυμπιώτης: Ρυθμίστηκε το σύστημα αξιολόγησης μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης

Μέσα από τον διάλογο και τη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με στόχο τη μετάβαση στο σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό και συμπεριληπτικό σχολείο, με παράλληλη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, προωθήσαμε και έχουμε πετύχει την τελική ρύθμιση του συστήματος αξιολόγησης των μαθητών και μαθητριών Μέσης Εκπαίδευσης, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ενημερώνοντας τα ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο, ανέφερε ότι με την τελική αυτή ρύθμιση, που ήδη εφαρμόζεται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καταργείται η ενδιάμεση κεντρική εξέταση Ιανουαρίου, διατηρούνται το μοίρασμα της ύλης σε δύο μέρη και η τελική εξέταση Ιουνίου, εφαρμόζονται σύγχρονες εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης των μαθητών/μαθητριών, μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των διαγωνισμάτων, ενισχύεται η προσπάθεια για μείωση της εξεταζόμενης ύλης, εξοικονομείται πολύτιμος διδακτικός χρόνος, δίνεται έμφαση στη δημιουργική δουλειά εντός της σχολικής αίθουσας και μειώνεται σημαντικά το άγχος των μαθητών/μαθητριών. 

Ο εκσυγχρονισμός του συστήματος αξιολόγησης των μαθητών και μαθητριών Μέσης Εκπαίδευσης που έχουμε πετύχει, πρόσθεσε, συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση του στόχου που έχουμε θέσει στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης για ενίσχυση της προσπάθειας των μαθητών και μαθητριών μας να καλλιεργήσουν τις ικανότητες και δεξιότητές τους, να ενισχύσουν την κριτική τους σκέψη, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους.

Δειτε Επισης

Οδηγίες ΤΟΥΟΤΑ στους πελάτες της για τους αερόσακους-Όσα πρέπει να γνωρίζουν
Αντισυνταγματικός ο νόμος για διοχέτευση φόρου σε κουρεμένα Ταμεία Προνοίας
Μάχη για τη ζωή δίνει η ηλικιωμένη που παρασύρθηκε από όχημα-Υπέστη υποσκληρίδιο αιμάτωμα
Οι πέντε περιοχές στη Σαντορίνη που κινδυνεύουν από κατολισθήσεις-Αναγκαία τα μέτρα
Δεν επιβεβαιώνει τις αναφορές Φιντάν για συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν τον Απρίλιο
Βάζει δασμούς για παραγγελίες από Shein και Τemu η Ε.Ε.-Λαμβάνεται σειρά μέτρων
Διόρισε Πρόεδρο της Επ. Διερεύνησης Ασυμβίβαστου το Υπουργικό-Αυτή είναι η σύνθεση της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων
Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε μετρό στις Βρυξέλλες-Εμπόριο ναρκωτικών βλέπει η Αστυνομία
Ενημέρωσε τον Δένδια για τους στόχους της Κύπρου για την άμυνα ο Πρόεδρος-«Προσδοκούμε στη δική σας βοήθεια»
Αυτοκτόνησε ο 35χρονος δράστης της επίθεσης με τους 11 νεκρούς-Είχε κρύψει τα όπλα σε θήκη για κιθάρα