Θέση υπέρ ρύθμισης σχέσεων εργασίας σε δημόσια νοσηλευτήρια εξέφρασε ο Στεφάνου

Τη θέση του ΑΚΕΛ υπέρ της ρύθμισης των σχέσεων εργασίας στον χώρο των δημόσιων νοσηλευτηρίων εξέφρασε σε εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων επαγγελματιών υγείας ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑΣΥΝΟ ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους τη Δευτέρα στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Στεφάνου είπε ότι στο πλαίσιο των επαφών του κόμματος με τους πρωταγωνιστές της δημόσιας υγείας έλαβε χώρα μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική, όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν στη στελέχωση των νοσηλευτηρίων, για τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων στα νοσηλευτήρια, καθώς επίσης και για την προοπτική που πρέπει να διαμορφώνεται ώστε ένα σύστημα όπως το ΓεΣΥ να μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα και ποιοτικά.

«Το ΑΚΕΛ είναι υπέρ της ύπαρξης ρυθμισμένων σχέσεων εργασίας στον χώρο των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αύριο θα υπάρχει και συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων με τον ΟΚΥπΥ, επομένως και από πλευράς χρόνου βρισκόμαστε σε ένα πολύ επίκαιρο σημείο», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως χρειάζεται να υπάρξουν συλλογικές συμβάσεις και ρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των νοσηλευτηρίων, τη διαμόρφωση προοπτικής αλλά και προκειμένου οι επαγγελματίες της υγείας να αμείβονται σύμφωνα με την ευθύνη που αναλαμβάνουν στον χώρο εργασίας τους και το τι επιβάλλει η προσφορά της εργασίας που παρέχουν.

Συμπλήρωσε ότι το ΑΚΕΛ πιέζει και τοποθετείται πάντοτε υπέρ της ύπαρξης επαρκούς στελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ώστε να είναι σε θέση να διαδραματίζουν τον ρόλο της ραχοκοκαλιάς του ΓεΣΥ, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να διασφαλίζει καθολική, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Από την πλευρά των συντεχνιών, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου έκανε λόγο για μία ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση με την ηγεσία του ΑΚΕΛ για τα θέματα της υγείας και ιδίως αυτά που αφορούν στα δημόσια νοσηλευτήρια, προσθέτοντας πως υπήρξε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα θέματα.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Πρώην σύζυγος εμίρη του ISIS αντιμέτωπη με σοβαρές κατηγορίες στη Γαλλία-«Ήξερε ότι ο άνδρας της με βίαζε»
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων
Φόβοι για ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου από το Διεθνές Δικαστήριο-Πιέσεις να μην εκδοθεί
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Θεριεύει η «πολεμική μηχανή» του Ερντογάν-Tα σημεία με τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας