Προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα οι εκπαιδευτικοί ΚΙΕ και Δράσε

Ετοιμότητα για δυναμικά μέτρα των εκπαιδευτικών των υποστηρικτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, εκφράζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

Στην ανακοίνωση, οι δύο συντεχνίες αναφέρουν ότι «ανησυχία και αναστάτωση επικρατεί στους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τα υποστηρικτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) γιατί πάρα το ότι έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος με το ΥΠΑΝ για το μέλλον των προγραμμάτων το Υπουργείο διατηρεί σιγή ιχθύος μέχρι σήμερα» και προσθέτουν ότι «ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στους εργαζόμενους στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και τα Δράσε Μέσης Εκπαίδευσης μετά την απαίτηση της ΟΕΛΜΕΚ να απολυθούν για να πάρουν την θέση εργασίας τους άλλοι εργαζόμενοι».

«Η δικαίωση των εκπαιδευτικών δεν άρεσε όπως φαίνεται στον τότε ηγέτη της εκπαιδευτικής οργάνωσης ο οποίος επανήλθε στην ηγεσία της οργάνωσης για να διεκδικήσει την απόλυση των εκπαιδευτικών που απασχολούνται για δεκάδες χρόνια στα ΚΙΕ και ΔΡΑΣΕ Μέσης Εκπαίδευσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ καλούν το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας «να αναλάβει τις ευθύνες του, οι οποίες δεν πρέπει να είναι άλλες από την διασφάλιση της απασχόλησης όλων των εργαζομένων στα προγράμματα και την ενίσχυση των προγραμμάτων προς όφελος της δια βίου εκπαίδευσης, της οικονομίας του τόπου και γενικότερα της κοινωνίας των πολιτών».

«Οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ και των ΔΡΑΣΕ Μέσης Εκπαίδευσης μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς/εργαζόμενους των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων, είναι έτοιμοι, μαζί με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους να απεργήσουν, να διαμαρτυρηθούν και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουν την θέση εργασίας τους την οποία με θυσίες και αγώνες δίκαια κέρδισαν», προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης ότι τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης λειτουργούν ως Φροντιστήρια από το 1960 και συμβάλλουν τα μέγιστα στη διά βίου μάθηση, η οποία είναι αναγκαία για την ανάπτυξη των γνώσεων των παιδιών και των ενηλίκων, καθώς και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, στο χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και την ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά που προέρχονται κυρίως από οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ και για αυτό πολλοί εργάζονται και στα δύο προγράμματα για να συμπληρώνουν εισόδημα που να τους επιτρέπει να καλύπτουν τις οικονομικές ανάγκες προς το ζην.

Για τους πιο πάνω λόγους το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας οφείλει να ενισχύσει τα ΚΙΕ και να διαφυλάξει, καταλήγουν οι ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διαβούλευση από το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη για δύο Νομοσχέδια
Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας που εγκατέλειψε το πόστο του
Politicο: Οι ακροδεξιοί θα είναι περισσότεροι στην Ευρωβουλή, αλλά το ΕΛΚ θα παραμείνει πρώτη πολιτική δύναμη
Εφάρμοσε πλήρως όλες τις συστάσεις GRECO για Δικαστές η Κύπρος
Αρχίζει η εισαγωγή κρέατος στα κατεχόμενα, κατάσχεση κρέατος στον Άγιο Δομέτιο
Στη φυλακή για τρεις μέρες ο Χαλίλ Καραπατσιάογλου
Κύματα καύσωνα, πλημμύρες, και ερημοποίηση-Ανησυχητικές οι προβλέψεις που δίνουν επιστημονικές έρευνες
Ικανοποιημένο το 92% των πολιτών από το ΓεΣΥ-83.166 επεμβάσεις τον τελευταίο χρόνο
Η Κύπρος τίμησε τους ήρωες της ΕΛΔΥΚ-Ενταφιάστηκαν και επαναπατρίστηκαν οστά αγνοουμένων του 1974
Στήριξη Κομισιόν σε αγρότες σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων-Πώς θα λειτουργεί