Πράσινο Βουλής για τη δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης-«Ορόσημο για τη χώρα» λέει ο ΥΠΕΣ

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε το βράδυ της Πέμπτης τον νόμο για τη δημιουργία Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τη χώρα μας» δήλωσε απόψε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, χαιρετίζοντας την ψήφιση, από την Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για τη σύσταση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης, που θέτει τις βάσεις για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

«Η συστέγαση των υπηρεσιών υπό την ομπρέλα ενός και μόνο Υφυπουργείου θα έχει ουσιαστικά και πρακτικά οφέλη ως προς τον προγραμματισμό, τον συντονισμό και την εποπτεία των συναρμόδιων κρατικών Υπηρεσιών. Εκτιμούμε ότι η βελτιωμένη εικόνα, απόρροια των στοχευμένων μέτρων που εφαρμόστηκαν τον τελευταίο χρόνο, θα ενισχυθεί περισσότερο με τη λειτουργία του νέου Υφυπουργείου» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ιωάννου.

Η μείωση των αφίξεων, ιδιαίτερα των υπηκόων αφρικανικών χωρών μέσω της Πράσινης Γραμμής, αλλά και η μεγάλη αύξηση των επιστροφών, αντέστρεψαν την αρνητική εικόνα και πλέον η χώρα μας κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό αποχωρήσεων επί αφίξεων, συμπληρώνει.

Μεταφέρει τις «θερμές ευχαριστίες» της Κυβέρνησης προς όλους τους βουλευτές και τις βουλεύτριες, για την υπεύθυνη, συναινετική και σοβαρή, όπως λέει, στάση που τήρησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου. «Είμαι βέβαιος ότι η αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με το Υπουργείο Εσωτερικών για τα θέματα μετανάστευσης, θα συνεχιστεί και με το αρμόδιο Υφυπουργείο Μετανάστευσης στο ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα» συμπληρώνει.

Λέει εξάλλου ότι το μεταναστευτικό αποτελεί ένα πολυσύνθετο ζήτημα με διεθνείς διαστάσεις, το οποίο επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες που επιβάλλουν συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

«Αναμφίβολα, η στοχευμένη πολιτική της Κυβέρνησης θα συνεχιστεί με την ίδια σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, με τη συμβολή και την καθοδήγηση της ευρωπαϊκής οικογένειας» σημειώνει, ενώ εύχεται καταληκτικά κάθε επιτυχία στον Υφυπουργό που θα αναλάβει τα ηνία του Υφυπουργείου και στην ομάδα του, στο δύσκολο έργο που έχουν ενώπιόν τους.

Δειτε Επισης

Μοιράστηκαν 65.000 μερίδες φαγητού σε 60 οικογένειες σε τέσσερα χρόνια-Η πρωτοποριακή δράση SaveOurFood
Αδήριτη ανάγκη η δημιουργία προγράμματος στήριξης παραβατών μαθητών-Υπό παρακολούθηση το ΥΠΑΝ
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα και άνεμου στο καιρικού μενού-Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Θλίψη στο χώρο του πολιτισμού-Έφυγε από τη ζωή η ιστορικός τέχνης Ελένη Νικήτα
Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ