Σπάνια εικόνα-Φωτογράφησαν για πρώτη φορά δύο αρσενικές φάλαινες να κάνουν σεξ

Μία σπάνια στιγμή κατάφεραν να απαθανατίσουν φωτογράφοι που κατέγραψαν τη στιγμή που δυο αρσενικές μεγάπτερες φάλαινες κάνουν σεξ. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός «συλλαμβάνει» τέτοια σκηνή.

Παρά τις δεκαετίες ερευνών για τις μεγάπτερες φάλαινες, οι θεάσεις του πέους του αρσενικού ήταν σπάνιες. Η συνουσία του είδους δεν είχε καταγραφεί από ανθρώπους - μέχρι τώρα, όταν δύο φωτογράφοι κατέγραψαν εικόνες από μια σεξουαλική συνάντηση μεταξύ δύο φαλαινών στα ανοιχτά των ακτών της Χαβάης.

Τι σημαίνει η συγκεκριμένη παρατήρηση

Η παρατήρηση, η οποία επιβεβαιώθηκε από τους επιστήμονες σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, συνέβη τον Ιανουάριο του 2022 στα ύδατα δυτικά του νησιού Μάουι, όπου δύο φάλαινες πλησίασαν και έκαναν κύκλους γύρω από ένα σκάφος προτού εμπλακούν σε σεξουαλική δραστηριότητα περίπου τρία έως πέντε μέτρα κάτω από το σκάφος.

Και οι δύο φάλαινες ήταν αρσενικές, γεγονός που καθιστά τις φωτογραφίες, τις οποίες τράβηξαν οι Lyle Krannichfeld και Brandi Romano, την πρώτη απόδειξη ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς σε μεγάπτερες φάλαινες, καθώς και την πρώτη παρατήρηση σεξουαλικής συμπεριφοράς στο είδος. Η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι κοινή στο ζωικό βασίλειο και έχει εντοπιστεί μεταξύ δελφινιών και φαλαινών όρκα, αλλά ποτέ στο παρελθόν μεταξύ φαλαινών.

Η Stephanie Stack, ερευνήτρια φαλαινών στο Ίδρυμα Φαλαινών Ειρηνικού και επικεφαλής συγγραφέας της νέας δημοσίευσης, δήλωσε ότι η σεξουαλική συμπεριφορά των φαλαινών «παρέμενε ως επί το πλείστον ένα μυστήριο μέχρι τώρα».

Πώς έγινε η σεξουαλική πράξη

Όπως μεταδίδει το Guardian, κατά τη διάρκεια της στενής συνάντησης που φωτογραφήθηκε στη Χαβάη, η μία φάλαινα φαίνεται να κρατάει την άλλη στη θέση της με τα θωρακικά της πτερύγια, ενώ τη διαπερνά. Η φάλαινα που βρισκόταν από κάτω φαινόταν να είναι άρρωστη, καθώς ήταν εμφανώς αδυνατισμένη και καλυμμένη με φαλαινοκέφαλες, παράσιτα λευκού χρώματος που συναντώνται μερικές φορές στα κητώδη.

Τα πέη των αρσενικών μεγάπτερων φαλαινών συνήθως κρύβονται σε αυτό που είναι γνωστό ως «γεννητική σχισμή» για να είναι πιο γραμμωμένα κατά την κολύμβηση. Στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί μόνο λίγες φορές ένα πέος που δεν έχει βγει από τη θήκη, μία φορά κατά την ούρηση μιας φάλαινας.

Σύμφωνα με τη νέα ερευνητική εργασία, κητώδη όπως οι μεγάπτερες φάλαινες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τη γεννητική σχισμή ή τον πρωκτό για συνουσία μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, για να εξασκούν αναπαραγωγικές συμπεριφορές ή για να σχηματίζουν μια κοινωνική συμμαχία ή να επιβάλλουν ένα είδος κυριαρχίας. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Marine Mammal Science.

Πηγή: ethnos.gr

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Γερμανός δισεκατομμυριούχος που είχε κηρυχθεί νεκρός το 2021 ίσως ζει κρυφά στη Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα πήγε τον νεκρό θείο της σε τράπεζα για να υπογράψει για δάνειο 3.000
Ζευγάρι πήρε διαζύγιο επειδή οι δικηγόροι τους πάτησαν λάθος κουμπί
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτογράφος έριξε την GoPro του στον ωκεανό-Τα πλάσματα που τρομοκράτησαν το διαδίκτυο
Ξόδεψε 2.000 ευρώ για να καλύψει αποτυχημένο τατουάζ-Το «χτύπησε» μεθυσμένη και έμοιαζε με ανδρικό μόριο
Πατέρας στις ΗΠΑ δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή