Στη βουλή ο προϋπολογισμός της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας-1,5 εκ. για εφαρμογή στα κινητά

Τον Προϋπολογισμό της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας, συζήτησαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, που τόνισαν την ανάγκη για αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τομέα.

Σε δηλώσεις μετά από τη συνεδρία ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης είπε ότι «μιλούμε για ένα προϋπολογισμό κοντά στα 5,8 εκ. Όπως μας έχει λεχθεί 1,5 εκ. θα διατεθεί για τη δημιουργία του ΜOBILE AP, το οποίο θα μπορείς να έχεις στο κινητό σου τον φάκελο σου, αλλά και πληροφορίες που άπτονται είτε φαρμακείων είτε ΟΑΥ κ.λπ».

Περαιτέρω ανέφερε ότι «ενώ το σκεφτήκαμε πρώτοι κι ενώ τάχατε προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς, δυστυχώς αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει και κερδίσαμε ανταγωνιστικό πρόγραμμα 6 εκ. στην ΕΕ για να εφαρμόσουν αυτοί τη δική μας ιδέα, να είμαστε εμείς που θα καθοδηγούμε τις υπόλοιπες χώρες, και τελικά οι υπόλοιπες χώρες το κάνουν πιο γρήγορα από εμάς. Αυτό είναι πραγματικά εξωφρενικό».

Ο Βουλευτής ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακουμής, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η ανάγκη για αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τομέα της υγείας είναι εμφανής και επιτακτική.

Οι ενέργειες, είπε, που προωθούν τον εκσυγχρονισμό και καταστέλλουν παθογένειες παλαιοτέρων ετών, ειδικότερα σε τομείς μεγάλης σημασίας, όπως είναι ο τομέας της υγείας, μάς βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους.

«Ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενούς αποτελεί πλέον πολύ μεγάλη ανάγκη. Το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς και η λίστα των ιατρών που τον παρακολουθούν θα είναι προσβάσιμα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των ασθενών χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος», πρόσθεσε.

Αναμένουμε, συμπλήρωσε, όπως αποδεσμευτούν τα σχετικά κονδύλια προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία μηχανογράφησης του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 9,6 εκατ. ευρώ
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Επαναφορά νομοσχεδίου για κέντρα αποκατάστασης στην αρχική του μορφή ζητά η ΚΥΣΟΑ
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων
Γ. Αντωνίου: «Η οδύνη και η ευγνωμοσύνη μας για τους 13 ήρωες του Μαρί θα είναι παντοτινή»
Έρχεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρας-Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»