Έκανε μικροπολιτική από την Αλόα ο Τατάρ-Ισχυρίστηκε ότι εκβίασε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τις ανασκαφές της ΔΕΑ στο «μνημείο πεσόντων» στην κατεχόμενη Αλόα επιθεώρησε χθες επί τόπου ο Ερσίν Τατάρ κι ενημερώθηκε από την επικεφαλής των ανασκαφών Γκιουλσερέν Μπαράνχαν και τον αρχαιολόγο-επικεφαλής της ομάδας Τσινάρ Καράλ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότι βρέθηκαν και οι 88 «πεσόντες» κατά τις εργασίες που έγιναν το 2015 στο χωριό Μαράθα και έχουν ταυτοποιηθεί τα λείψανα ενός μεγάλου μέρους τους.

Σημειώθηκε ότι βρέθηκαν 31 «πεσόντες» στο χωριό Αλόα από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα κι απέμειναν έξι άτομα. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός μερικών μηνών.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι προσπάθησαν πολύ για να γίνουν οι ανασκαφές στον εν λόγω χώρο και ο ίδιος είχε αναφέρει στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη πως «αν δεν το εγκρίνεις αυτό, δεν θα έρθω στη συνάντηση».

Ευχόμενος υπομονή στις οικογένειες των θυμάτων, δήλωσε ότι «βλέπουμε για ακόμα μια φορά εδώ τον πόνο που υπέφεραν οι Τούρκοι της Κύπρου» και πρόσθεσε ότι οι εργασίες διεξάγονται για να αποκτήσουν όλοι τον δικό τους τάφο στον οποίο να μπορεί να γίνεται προσευχή.

«Αν σήμερα έχουμε ανεξαρτησία, ελευθερία και κράτος, όλα αυτά τα οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους», κατέληξε.

Τατάρ εναντίον Κιζίλγιουρεκ

Ο τ/κ Τύπος αναφέρεται και σε δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ερσίν Ταταρ επικρίνοντας τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ για την προεκλογική εκστρατεία που κάνει στα κατεχόμενα. «Ο Κιζίλγιουρεκ κάνει προεκλογική εκστρατεία σε αυτή την πλευρά [ΣτΜ: στα κατεχόμενα]. Για να κερδίσει ξανά στις ευρωεκλογές, λέει στους Τουρκοκύπριους να πάνε να ψηφίσουν στη νότια Κύπρο. Αν ένας Τουρκοκύπριος από τον βορρά πάει και ζητήσει ψήφο στη νότια Κύπρο, θα ξεσηκωθούν εναντίον του», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Νέες βολές ΑΚΕΛ κατά Προέδρου-«Οι πολίτες διερωτώνται πότε η κυβέρνηση θα αναλάβει έστω και μια φορά τις ευθύνες της;»
Ψάχνουν τους δράστες για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ-«Τέτοιες ενέργειες στρέφονται κατά της Δημοκρατίας»
Καταδικάζει ο ΔΗΣΥ του βανδαλισμούς στα γραφεία του-«Η Δημοκρατία ούτε φοβάται, ούτε εκβιάζεται»
Υποδέχθηκε τη Μέτσολα ο Προεδρος-«Στοχος η ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν το 2026»
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα-Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου